Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γεννηματά: Καταψηφίζουμε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο

Μοιραστείτε το

Κενό γράμμα χαρακτήρισε για την κυβέρνηση την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή, ενόψει της ψηφοφορίας του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. ξεκαθάρισε πως «καταψηφίζουμε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο» και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «επιστροφή στο γνωστό σας παρελθόν με υμέτερους πελάτες».

Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά επισήμανε πως το νομοσχέδιο αυτό σε αντίθεση με τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γερμανίας δεν προβλέπει τη διαχείριση των ΑΠΕ από αγρότες και νοικοκυριά αλλά από λίγους.

«Δεν διασφαλίζεται η προστασία στους πυρήνες των περιοχών Natura και ανοίγει ο δρόμος για βλαπτικές παρεμβάσεις» είπε και κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ιδρύει ένα «υδροκεφαλικό οργανισμό για τις προστατευόμενες περιοχές», ότι παροπλίζει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλά και για «αλόγιστη συγχώνευση φορέων διαχείρισης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι τοπικές ιδιαιτερότητες».

Θέλετε να κατοχυρώσετε τα συμφέροντα μιας επικίνδυνης και άδικης εκμετάλλευσης του φυσικού μας περιβάλλοντος,  κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση και χαρακτήρισε το επίμαχο νομοσχέδιο μνημείο κοντόφθαλμης και υπερσυντηρητικής προοπτικής για το αύριο.

«Είναι ώρα πράξεων και επιλογών», τόνισε και σχολίασε πως «από το βάλτωμα του ΣΥΡΙΖΑ στην προβλεπόμνη ασυδοσία» υπάρχει απόσταση και η προστασία του περιβάλλοντος πάει περίπατο.

Πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.