Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση καταδικάζει το λιανεμπόριο, το click away ευνοεί μόνο τις μεγάλες εταιρείες

Μοιραστείτε το

Η Φώφη Γεννηματά, συζήτησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εστίαση και το εμπόριο, με εκπροσώπους αυτών των επιχειρήσεων.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά την τηλεδιάσκεψη επέκρινε έντονα την κυβέρνηση πως «καταδικάζει το λιανεμπόριο και χρησιμοποιεί την κρίση για να στηρίξει τους λίγους και μεγάλους». Ειδικά για τη μέθοδο του click away, τόνισε πως «εκ των πραγμάτων ευνοεί μόνο τις μεγάλες εταιρείες. Επί μήνες δεν έκανε τίποτα για να δώσει την δυνατότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προετοιμαστούν, μέσω ενός ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ. Αδιαφόρησε και για την πρόταση μας για ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχείρησης και πρότεινε ξανά ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης του λιανεμπορίου και της εστίασης με 7 στοχευμένα μέτρα.

Ειδικότερα:

-Νέο Πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής για το 2021 αντίστοιχου ύψους με το 2020, με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων.

Ρύθμιση ώστε να επιστραφεί μόνο το 50% από τις παλαιότερες δόσεις και το 30% από τις καινούργιες.

-Ρύθμιση σε 120 δόσεις των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

-Κούρεμα κατά 30% των υποχρεώσεων για όσους αποπληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις τους.

-Επιδότηση κατά 100% των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που επλήγησαν ως τις 30/4.

-Καθιέρωση του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού

-Νέο πρόγραμμα χορήγησης ρευστότητας με εγγύηση του κράτους αποκλειστικά για πολύ μικρές επιχειρήσεις

-Επιδότηση κατά 4Ο% των ενοικίων ως 30/4

-Πάγωμα του πτωχευτικού κώδικα και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ.Καβαθάς, της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων, Σ.Καφούνης (Αθηνών), Π. Φιλιππίδης (Θεσσαλονίκης), Ν.Κουμεντάκης (Ηρακλείου Κρήτης), Χ.Παπαδόπουλος (Λάρισας), Η. Ξανθούλης (Πύργου) και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δ.Δημητρίου (Ιωαννίνων)και Φ.Δαμούλοs (Αργολίδας). Επίσης συμμετείχαν οι βουλευτές, Β.Κεγκέρογλου και Μ.Κατρίνης, καθώς και οι γραμματείς των Τομέων Ανάπτυξης και Μικρομεσαίων, Α.Πόντας και Σ. Κομνηνός.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.