Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γαβράς: Στήριξα Τσίπρα γιατί ήταν μόνος απέναντι σε όλους

Μοιραστείτε το

«Η Ευρώπη δύσκολα θα διαχειριστεί το προσφυγικό»

«Στήριξα τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ήταν μόνος του απέναντι στην Ευρώπη», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς.

«Στήριξα με αυτό τον τρόπο τη χώρα μου στην Ευρώπη όταν όλοι ήταν εναντίον της και ήταν μόνη της. Σήμερα πιστεύω πως όλοι εσείς θα κρίνετε τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του στην Ελλάδα», ανέφερε ακόμα ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής.

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε μία ανοιχτή συνάντηση  του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το κοινό του, εκεί όπου ρωτήθηκε και για το προσφυγικό.

«Έχουμε υποχρέωση ως άνθρωποι να το κάνουμε. Η Ευρώπη πολύ δύσκολα θα διαχειριστεί και θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα στις διαστάσεις που έχει λάβει», πρόσθεσε ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής.

Αναφερόμενος στην τέχνη του ο Κώστας Γαβράς σημείωσε: «Η εξουσία στον κινηματογράφο είναι διαφορετική από την εξουσία της πολιτικής. Η Τέχνη αλλάζει τον κόσμο και έχει όλα τα μέσα για να συνεχίσει να το κάνει».

«Δημιουργώ τις ταινίες από ένα ερέθισμα που εξελίσσεται σε πάθος, αυτό το ερέθισμα αναζητάμε πάντα εμείς οι δημιουργοί, γι’ αυτό και ζούμε μέσα στην κοινωνία για να βλέπουμε από κοντά τους ανθρώπους, να παρατηρούμε, να βιώνουμε μαζί τους όλα όσα μας απασχολούν», συμπλήρωσε ο Κώστας Γαβράς.

Σχετικά Άρθρα

Μετακομίζουν

Αβεβαιότητα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

«Αγκάθι» η ακρίβεια

Μετακομίζουν

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.