Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γάτα έγινε κίτρινη μετά από θεραπεία με σαφράν για μύκητες

Μοιραστείτε το

Έχετε δει ποτέ γάτα Pikachu; Κι όμως μια ιδιοκτήτρια γάτας έκανε κατά λάθος την γάτα της κίτρινη όταν χρησιμοποίησε σαφράν για την θεραπεία της μυκητιασικής λοίμωξης.

Η Ταμάπα Σουπάμας από την Ταϊλάνδη ανησυχούσε για την μόλυνση της γάτας της, οπότε ζήτησε συμβουλές από την μητέρα της. Αυτή της πρότεινα να εφαρμόσει κουρκουμά – ένα ινδικό μπαχαρικό και φαρμακευτικό βότανο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία των λοιμώξεων. «Η γάτα μου Κα-Πονγκ έχει εξανθήματα από μυκητιασική λοίμωξη. Κάναμε τα πάντα για να το θεραπεύσουμε, αλλά τίποτα δεν έφερε αποτελέσματα. Τότε ήταν που η μητέρα μου είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε σαφράν».

Η γάτα με την ολόλευκη γούνα

Αρχικά, η ιδιοκτήτρια έβαλε σαφράν με μία οδοντόβουρτσα στα κόκκινα εξανθήματα, αλλά καθώς υπήρχαν πολλά, αποφάσισε να βάλει σαφράν σε όλο το σώμα της προκειμένου να αποτρέψει μελλοντικές μυκητιάσεις, όπως δήλωσε στο Bored Panda.

Η ιδιοκτήτριά της άπλωσε σαφράν στην γούνα της ως ύστατη λύση για την θεραπεία της από τους μύκητες

Ωστόσο, όταν αυτό το ινδικό μπαχαρικό απλώθηκε στην λευκή γούνα της γάτας, έγινε αμέσως κίτρινη. Επιπλέον, το πρόβλημα έγινε πιο έντονο καθώς όταν επιχείρησε να πλύνει την γάτα της ,διαπίστωσε πως δεν έφευγε το χρώμα. Και καθώς έβαλε σαφράν σε όλο το σώμα της για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της μόλυνσης, η γάτα της έγινε κίτρινη. «Η γάτα μου μπορεί να μην γνωρίζει καν ότι έχει γίνει κίτρινη, αλλά είναι χαρούμενη και τρώει ξανά πολύ, όπως και πριν» δήλωσε η ιδιοκτήτριά της.

Γλύτωσε από τους μύκητες αλλά όχι από το κίτρινο χρώμα

Προκειμένου να καθησυχάσει τον κόσμο, η Ταμάπα Σουπάμας δήλωσε πως το ινδικό μπαχαρικό βοήθησε στην θεραπεία της μόλυνσης της γάτας της. «Μείωσε τον κνησμό και δεν γλείφει πλέον την περιοχή της πληγής» τόνισε. Ωστόσο, η θεραπεία δεν μπορεί να επαναληφθεί χωρίς την συμβουλή κτηνιάτρου.

Η γούνα της γάτας έγινε κίτρινη με την ιδιοκτήτρια να ελπίζει πως θα φύγει το χρώμα σε περίπου 3 μήνες

Η Σουπάμας λέει τώρα ότι ελπίζει πως το χρώμα θα εξαφανιστεί σε 3 περίπου μήνες και πως η γούνα της θα γίνει και πάλι λευκή «Ελπίζω ο μύκητας να θεραπευτεί, αλλά ελπίζω επίσης πως η γάτα μου θα γίνει ξανά λευκή».

Αποφάσισε μάλιστα, να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες του τυχαίου λάθους της στο Facebook και έγινε viral, με χιλιάδες σχόλια από όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.