Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γαλλικοί «κεραυνοί» κατά Γερμανίας για τα περί «Grexit»

Μοιραστείτε το

Σε νέες περιπέτειες ο Γαλλογερμανικός «άξονας»

«Λάβρος» ο Σαπέν κατά Σόιμπλε, για τα σχέδια διάσπασης της ευρωζώνης. Η κόντρα που εκδηλώθηκε με δικαιολογία την διαφορετική αντίληψη για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης συνεχίζεται και οι Γάλλοι βρίσκονται στην αντεπίθεση  ενάντια στην Γερμανική κυριαρχία.  O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν  εξαπέλυσε επίθεση στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  για εκείνο το σχέδιο εξώθησης της χώρας μας εκτός Ευρώ.  Εκείνος ήταν που είχε προτείνει, η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, «προσωρινά», συμπληρώνοντας (ο κ. Σαπέν)πως  υπήρχε «μία ξεκάθαρη διαφωνία» μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας πάνω σε αυτό το θέμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τύπο, στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Γάλλος «Τσάρος» της Οικονομίας,  τόνισε πως ο κ. Σόιμπλε έκανε λάθος  όταν πρότεινε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, την έξοδο της  Ελλάδας από την ευρωζώνη.  Μια «κακή» ιδέα  του Γερμανού  υπουργού κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Όπως ανέφερε, «νομίζω ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σφάλλει, ακόμα και ότι έρχεται σε αντίφαση με την ίδια του τη βούληση που είναι βαθιά ευρωπαϊκή».

Ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε πως, «Αυτή η βούληση, η οποία είναι και δική μου, περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της ευρωζώνης (…) Εάν επιτρέψεις μιας προσωρινή αποχώρηση, αυτό σημαίνει: κάθε χώρα που θα αντιμετωπίζει δυσκολίες θα θέλει να γλiτώνει από αυτές μέσω μιας αναπροσαρμογής του νομίσματός της».
Όπως εξηγεί στην συνέντευξη, το να κάνει λόγο κανείς αυτή τη στιγμή για ένα Grexit, όπως ακριβώς έκανε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στα μέσα Ιουλίου στις Βρυξέλλες, δεν είναι «ρεαλιστικό». Συγκεκριμένα, ανέφερε πως, «επί αυτού του θέματος (του Grexit) υπάρχει μια διαφωνία, μία ξεκάθαρη διαφωνία».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.