Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γ. Κυρίτσης: Δουλειά της αστυνομίας είναι η τήρηση και όχι η συστηματική παραβίαση της νομιμότητας (βίντεο)

Μοιραστείτε το

Μέσα σε μερικούς μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοϊδης κατόρθωσαν να μεταφέρουν την σύγκρουση αναρχικών – Αστυνομίας από το κέντρο και στα προάστια πλέον» τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΣΚΑΙ για τα κρούσματα ακραίας αστυνομικής βίας υπό την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Κυρίτσης «το πρόβλημα είναι τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, τρομοκρατίας και βαρβαρότητας όπως παίξατε και εσείς το θέμα με την αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον γυναίκας με αναπηρία στο ΑΤ Ομόνοιας».

«Έχουμε μία αντικατάσταση της πολιτικής από την επικοινωνία. Άλλο ένα παράδειγμα είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια. Πάει ο δήμαρχος βάζει ένα δέντρο. Πάνε οι άλλοι το καίνε. Ξαναπάει ξαναβάζει ένα δέντρο. Δεν έχει βάλει καν σε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Η Αθήνα ζέχνει απλώς ο δήμαρχος έχει δωρεάν τηλεθέαση θετική σε prime time στα κανάλια».

Ο κ. Κυρίτσης έφερε το παράδειγμα ενός κεντρικού δρόμου της Αθήνας, την οδό Σκουφά, που πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα ήταν ένα ατέλειωτο σκουπιδαριό. Όταν αντί για πολιτική κάνεις επικοινωνία αυτό το πράγμα φαίνεται.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια «επιχειρείται ένας αντιπερισπασμός επικοινωνιακά λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης σε άλλα σοβαρά θέματα όπως το κοινωνικό μέρισμα, τα εξωτερικά, το προσφυγικό».

Παράλληλα «κάποιοι θύλακες στην Αστυνομία θεώρησαν ότι με την αλλαγή κυβέρνησης ότι λύνονται τα χέρια τους για να βγάλουν το άχτι τους, πράγμα που είναι πολύ κακό για ένα ένοπλο αστυνομικό σώμα που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι ο εγγυητής της νομιμότητας. Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι περήφανη».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.