Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γ. Μπαλάφας: “Οι ακραίες ενέργειες έχουν την υπογραφή των Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη”

Μοιραστείτε το

Σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προκλητική στάση της Τουρκίας:

“Οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Η Τουρκία προκαλεί διαχρονικά και διεκδικεί μέσω των προκλήσεων. Αυτό που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα είναι ότι η μορφή των προκλήσεων έχει ενταθεί και είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Σε αυτό έχει συντελέσει και η στάση της κυβέρνησης, η οποία βρέθηκε απροετοίμαστη και αντιμετώπισε το ζήτημα, θα έλεγα, λίγο αμέριμνα.

Είναι πολύ θετικό ότι η εθνική σύμπνοια που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, κυρίως λόγω δικής μας πρωτοβουλίας σε αντίθεση με την στάση της ΝΔ στο παρελθόν. Επιμένουμε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτουμε, όπως η επιβολή κυρώσεων ακόμα και το veto αν χρειαστεί. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι φραστικές διαμαρτυρίες δεν αρκούν. Θα πρέπει να επιστρέψει σε μία ενεργητική εξωτερική πολιτική, η οποία θα συνδυάζει την επικοινωνία και την διατήρηση ανοικτών διαύλων πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με την διεκδίκηση επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία.”

Σε σχέση με τις εικόνες αστυνομικής βίας που βλέπουν το φως το δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα:

“Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα είχαν μειωθεί. Είναι επίσης γεγονός ότι στο παρελθόν είχαμε βιώσει δύσκολες στιγμές έντονης παραβατικότητας μέχρι και δολοφονίες. Μάλιστα, κάποια καταγράφονται επί υπουργίας και πάλι του κ. Χρυσοχοΐδη, όσο και αν κάποιοι κύκλοι θέλουν να ξεχάσουμε.

Τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται καθαρά ένα πρόβλημα δημοκρατίας. Έχοντας υπερβεί το αφήγημά της η ΝΔ ότι μεριμνά για την ασφάλεια και τη διατήρηση της τάξης, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αλλά και κεντρικά στελέχη της ΝΔ δίνουν άλλοθι με εμπρηστικές δηλώσεις, επιδεικνύοντας ανοχή απέναντι σε περιστατικά ανομίας εκ μέρους μίας μειοψηφίας αστυνομικών, που παραβαίνουν τους νόμους και το Σύνταγμα. Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ακραίες ενέργειες είναι αποτέλεσμα μίας κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης που έχουν την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη, του κ. Χρυσοχοΐδη και της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ.

Εμείς είμαστε υπερασπιστές των νόμων και του Συντάγματος, του σεβασμού και των δικαιωμάτων του πολίτη. Ο Α. Τσίπρας κάνοντας χρήση μίας φράσης του Η. Ηλιού επαναλαμβάνει συχνά: “Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”. Αυτά υπηρετούμε και γι΄ αυτό θέτουμε ζήτημα δημοκρατίας με όλα αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες.”

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.