Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φρικιαστικό περιστατικό λαθροθηρίας: Αποκεφάλισαν ελέφαντα και του ξερίζωσαν τους χαυλιόδοντες

Μοιραστείτε το

Αποκεφαλισμένος και με ξεριζωμένους τους χαυλιόδοντές βρέθηκε ένας ελέφαντας της Σουμάτρας. Το φρικιαστικό περιστατικό λαθροθηρίας αυτού του είδους, έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα, με αποτέλεσμα το είδος να κινδυνεύει με εξαφάνιση, όπως δήλωσε ένας ινδονήσιος αξιωματούχος υπηρεσίας προστασίας της άγριας φύσης.

Το πτώμα του αρσενικού αυτού ελέφαντα, ηλικίας 40 ετών, βρισκόταν σε αποσύνθεση και ανακαλύφθηκε την Δευτέρα από έναν εργαζόμενο σε φυτεία στην επαρχία Ριάου της νήσου Σουμάτρα.

“Το κεφάλι του ελέφαντα είχε κοπεί και ο ακρωτηριασμένος χαυλιόδοντάς του βρέθηκε ένα μέτρο μακριά από το σώμα του”, ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας προστασίας της άγριας φύσης, ο οποίος είναι γνωστός ως Σουχαριόνο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ακρωτηριασμένος ελέφαντας ήταν πιθανόν νεκρός επί τουλάχιστον μια εβδομάδα και πρόσθεσαν ότι αναζητούν τους δράστες.

“Υποψιαζόμαστε ότι ο ελέφαντας έπεσε θύμα λαθροθηρίας, ότι τον σκότωσαν και ότι του έκοψαν το κεφάλι για να πάρουν τους χαυλιόδοντές του”, είπε ο Σουχαριόνο.

Η αχαλίνωτη αποψίλωση των δασών έχει περιορίσει τον φυσικό βιότοπο του είδους και έχει οδηγήσει στην αύξηση της λαθροθηρίας με τους χαυλιόδοντες να πωλούνται εξαιρετικά ακριβά στο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.

Τον περασμένο χρόνο, το πτώμα ενός ελέφαντα βρέθηκε χωρίς τους χαυλιόδοντές του στην επαρχία Άτσεχ, σε ένα πιθανό περιστατικό δηλητηρίασης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ινδονησίας εκτιμά ότι πλέον έχουν απομείνει λιγότεροι από 2.000 ελέφαντες της Σουμάτρας.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.