Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φρικαλεότητα στη Λέσβο – 75 γατάκια και 115 κουτάβια έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια

Μοιραστείτε το

Πριν ακόμα τελειώσει το 2019, στη Λέσβο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης το λιγότερο 115 κουτάβια και 75 γατάκια πετάχτηκαν σαν σκουπίδια για να πεθάνουν ή να βρεθούν στους δρόμους ως αδέσποτα. 

Το τραγικό της υπόθεσης αυτής έγκειται στο γεγονός πως τα συγκεκριμένα πλάσματα πετάχτηκαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ως “εργαλεία” τα εν λόγω ζώα. Αν λοιπόν δεν είναι καλά στο κυνήγι, είναι κροτοφοβικά είτε ο εκάστοτε κτηνοτρόφος χρειάζεται μόνο 1 ή 2 σκυλιά για το κοπάδι του, χρησιμοποιεί τη δικαιολογία του “τι να τα κάνω τα υπόλοιπα;”. Ακόμα μία φράση που χρησιμοποιείται από ιδιοκτήτες που πιστεύουν ότι το σκυλί/γάτα τους πρέπει να γεννήσει έστω μια φορά γιατί “αυτή είναι η φύση του ζώου”, αλλά δεν είναι σε θέση να βρουν νέους ιδιοκτήτες για τα νεογνά αυτά, ή να τα κρατήσουν οι ίδιοι, βρίσκουν την έυκολη λύση και τα παρατάνε στους δρόμους. Φυσικά η στείρωση των ζώων σε μια μερίδα ανθρώπων είναι ακόμα ένα θέμα “ταμπού”, καθώς πιστεύουν ότι στερείται από το ζώο η ορμή, η απόλαυση αλλά και μέρος της φύσης του.

Όσο ο κόσμος μένει ανενημέρωτος για το ευ ζην των ζώων συντροφιάς, τόσο θα υπάρχουν αδέσποτες και παρατημένες ψυχές στους δρόμους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.