Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φόβοι ότι θα πλημμυρίσει η λίμνη Βεγορίτιδα

Μοιραστείτε το

Οκτώ μέτρα έχει αυξηθεί η στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας από τις αρχές του 2015 εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Μάλιστα, το ύψος της στάθμης της λίμνης έχει εγείρει την έντονη ανησυχία των ειδικών, οι οποίοι φοβούνται για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε Φλώρινα και Πέλλα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη, στο Δήμο Αμυνταίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και με τη συμμετοχή φορέων των περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Πέλλας.

Στην υλοποίηση του σχεδίου θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας των εμπλεκόμενων Περιφερειακών Ενοτήτων. Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των λιμνών, ο οποίος θα λαμβάνει μέτρα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται και τις έκτακτες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν.

Όπως επισήμανε, αμέσως μετά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, μιλώντας  στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το πρόβλημα της λίμνης Βεγορίτιδας είναι μεγάλο, καθώς η στάθμη της έχει ανέβει κατά 7,5 έως 8 μέτρα τους τελευταίους 7 μήνες, λόγω των φετινών έντονων βροχοπτώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.