Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φωταγωγήθηκε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο! (Εικόνα)

Μοιραστείτε το

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο άναψε, όπως κάθε χρόνο εδώ και τέσσερις δεκαετίες, στις πλαγιές του βουνού Ιντζίνο με θέα τη μεσαιωνική πόλη του Γκούμπιο στην Ιταλία.

Η ιταλική πόλη φωτίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της με περισσότερα από 700 φωτάκια σε μια ετήσια τελετή που πραγματοποιείται αδιαλείπτως από το 1981.

Με ένα γιγαντιαίο αστέρι μήκους ενός χιλιομέτρου στην κορυφή του, το δέντρο έχει συνολικό ύψος 750 μέτρα (σχεδόν όσο και το Ιντζίνο) και καλώδια 8,5 χιλιομέτρων που τροφοδοτούν τα φώτα – και φυσικά κατέχει τη δική του θέση στο βιβλίο Γκίνες από το 1991.

Το δέντρο έχει 300 πράσινα φώτα στο περίγραμμα και 400 πολύχρωμα στο εσωτερικό του.

Οι «ρίζες» και η βάση του δέντρου εκτείνονται έως τα αρχαία τείχη της πόλης, ενώ το αστέρι του «ακουμπάει» τη βασιλική του προστάτη αγίου της πόλης, Αγίου Ουμπάλντο, που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού.

Η δημιουργία του δέντρου είναι μια παράδοση της πόλης και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ωστόσο φέτος η φωταγώγησή του μεταδόθηκε αποκλειστικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Κάθε ένα από τα 700 φώτα του δέντρου έχει «υιοθετηθεί» από ισάριθμους κατοίκους της πόλης, που τα αφιερώνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το κέντρο του Γκούμπιο είναι συνήθως διακοσμημένο με όμορφα χριστουγεννιάτικα φώτα και φιγούρες από την ιστορία της Βίβλου, αλλά όλα αυτά έχουν ακυρωθεί φέτος λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα παραμείνει αναμμένο από το σούρουπο έως αργά το βράδυ, μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

dd

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.