Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φοιτήτρια μηνύει νοσοκομεία για ιατρικά λάθη που την καθήλωσαν σε καροτσάκι

Μοιραστείτε το

Στα δικαστήρια προσφεύγει μια νεαρή γυναίκα καταγγέλλοντας σοβαρές παραλείψεις των γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εξαιτίας των οποίων, όπως αναφέρει, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σύμφωνα με το ekriti, η Μ.Γ. σπούδαζε πριν από τέσσερα χρόνια στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Όπως λέει ο δικηγόρος της, η νεαρή κοπέλα ένα βράδυ τον Ιούλιο του 2011, ενώ περπατούσε προς το σπίτι της ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και στο στήθος.

Τα χαράματα ενώ ο πόνος δεν υποχωρούσε πήγε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν «ψύξη» και  της έδωσαν μυοχαλαρωτικό φάρμακο. 

Ωστόσο, οι πόνοι συνεχίστηκαν και η φοιτήτρια μεταφέρθηκε ξανά στο Βενιζέλειο, όπου της χορηγήθηκε και πάλι μυοχαλαρωτικό φάρμακο. Της είπαν να πάει ξανά σε τρεις μέρες, εφόσον δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Την τέταρτη ημέρα αφόρητων πόνων η κοπέλα πήγε αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία. Οι γιατροί διέγνωσαν κάποιας μορφής «δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό».

Η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα  με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη αρχίσει να χάνει την αίσθηση από τα κάτω άκρα της. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κοπέλα έμεινε παράλυτη και είναι από τότε είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Παρά την άσχημη οικονομική της κατάσταση, έφτασε μέχρι και σε νοσοκομεία της Ελβετίας όπου οι γιατροί της είπαν πως ήταν πολύ αργά και πως το παιχνίδι με το χρόνο χάθηκε στο Ηράκλειο.

«Για όλα αυτά έχει σχηματιστεί μια μήνυση 300 σελίδων την οποία και θα υποβάλλουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή», δήλωσε στο ekriti ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Ο δικηγόρος εξηγεί πως η κοπέλα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, ενώ χρειάστηκε να δεχτεί και συγκεκριμένη ψυχιατρική υποστήριξη και γι΄ αυτό τον λόγο η μήνυση κατατίθεται τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.