Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φ. Γεννηματά: Η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση πανικόβλητη

Μοιραστείτε το

Την άποψή της ότι η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη μπροστά στην προσφυγική κρίση εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής.

Ακόμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets. «Η αξιολόγηση καρκινοβατεί και σε αυτό πρστίθεται και η προσφυγική κρίση» ανέφερε.

«Έξι χρόνια σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου ο ελληνικός λαός και περίμενε σήμερα συγκεκριμένα πράγματα από τον πρωθυπουργό. Αποδεικνύεται ότι στήριξαν σε ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις τις ελπίδες τους» είπε.

Υπογράμμισε την πρωτοβουλία της να ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών γιατί είναι φανερό ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, όπως εκτίμησε.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση» είπε η κ. Γεννηματά.

Επιτέθηκε στην Αυστρία με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση στην οποία δεν είχε προσκληθεί η Ελλάδα λέγοντας ότι υπάρχει προσπάθεια από τις ακραίες φωνές της Ευρώπης να αξιοποίησουν τα λάθη της κυβέρνησης για να ρίξουν τα βάρη στην Ελλάδα.

«Οι αυστριακοί υπουργοί ήταν απαράδεκτοι και σήμερα και δεν είπαν κουβέντα για την ευθεία παραβίαση της συμφωνίας από την Τουρκία» ανέφερε η ίδια.

Επίσης χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το συντομότερο δυνατόν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.