Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εξομολόγηση Σόιμπλε: Έχω γνωρίσει πολλούς ομοφυλόφιλους, ξέρω πόσο δύσκολο ήταν να το κάνουν γνωστό

Μοιραστείτε το

Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επικρίνει την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας στη σύγχρονη κοινωνία των μέσων ενημέρωσης.

«Έχω πλέον μάθει πόσο μεγάλη είναι η επιρροή των μηχανισμών των ΜΜΕ και πόσο δύσκολο είναι να τους αντιμετωπίσει κανείς. Αυτό μπορεί κανείς να το παρατηρήσει και στην προεκλογική εκστρατεία: Μόλις η ερμηνεία κάποιου γεγονότος πάει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτό είναι δύσκολο να διορθωθεί. Είναι σαν να είσαι κολλημένος στην άμμο με το αυτοκίνητο. Σε κάθε προσπάθειά σου να βγεις, βυθίζεσαι περισσότερο. Στην περίπτωση αυτή βοηθά μόνο η κοινή προσπάθεια των πολλών», είπε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός (CDU) στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit».

Αναφερόμενος στην εμπειρία του κατά τη διάρκεια της 50χρονης πολιτικής του σταδιοδρομίας, είπε: «Προσωπικά, έχω μάθει πολλά στην πορεία. Έμαθα, λ.χ., ότι πολλές από τις ιδέες που είχαμε εμείς παλαιότερα δεν ισχύουν πλέον. Για παράδειγμα, οι ρόλοι ανδρών και γυναικών ή ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Η γενιά μου έχει γενικώς πολύ διαφορετικές αντιλήψεις πάνω σε αυτά τα θέματα, αλλά η επανεξέταση της αντίληψης δεν ήταν δύσκολη για μένα. Έχω γνωρίσει πολλούς ομοφυλόφιλους και έχω επίσης βιώσει πόσο δύσκολο ήταν συχνά για αυτούς να το κάνουν δημόσια γνωστό».

Στον πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), διεκδικητή της προεδρίας του κόμματος (κέρδισε ο Άρμιν Λάσετ) και φίλο του, Φρίντριχ Μερτς, έχει μάλιστα πει πώς να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο θέμα: «Όταν κάποιος σε ξαναρωτήσει αν ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να γίνει καγκελάριος, υπάρχει μόνο μία απάντηση: δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.