Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εξοικονόμηση πόρων και το σχέδιο Αναδιάρθρωσης στο Δ.Σ. της ΕΒΖ

Μοιραστείτε το

Η πρόταση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ που έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς την οποίαν έκανε επί της αρχής αποδεκτή (ομόφωνα), βρέθηκε στο επίκεντρο του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης, (ΕΒΖ) και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν οι συζητήσεις- διαβουλεύσεις ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την εταιρία, με βασικό στόχο «την διατήρηση και ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας, την διασφάλιση και επαύξηση των θέσεων εργασίας όλων των υφιστάμενων μονάδων της, καθώς και όλης την αλυσίδας επιχειρηματικότητας που αναπτύσσεται γύρω από την ΕΒΖ, απαντά με σιγουριά ότι συνεχίζει με αποφασιστικότητα, με επίμονη προσπάθεια και με την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην μελλοντική της αναπτυξιακή της πορεία».

Η πορεία των εργασιών της ΕΒΖ σύμφωνα με την νέα Διοίκηση επιβεβαιώνει και διαμορφώνει το πλαίσιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και βιωσιμότητα της επιχείρησης. Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση από την εταιρία, «Η Διοίκηση της ΕΒΖ κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να καλύψει υποχρεώσεις προς τρίτους και προμηθευτές. Ως πρώτη κίνηση στήριξης αυτής της προσπάθειας ομόφωνα αποφασίσθηκε η παραίτηση των μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ της Εταιρείας από το δικαίωμα της αμοιβής για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ».

Μία δράση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων και «κατάφερε να δώσει ένα μέρος των οφειλών προς τους παραγωγούς, να εξομαλύνει και να διασφαλίσει την πορεία της σποροπαραγωγής, διαμορφώνοντας κοινότητα συμφερόντων που είναι απαραίτητη για την αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση της ΕΒΖ». Στις αποφάσεις του Δ.Σ. οριστικοποιήθηκε η χρήση της παραγωγικής μονάδας του Εργοστασίου Ορεστιάδας.

Επίσης, η εταιρία, «έχοντας την θετική συγκυρία της καλής χρονιάς, την βοήθεια και υποστήριξη των υφιστάμενων και νέων παραγωγών», τους καλεί να συμβάλουν στην ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας του εισοδήματός τους, καθώς και των θέσεων εργασίας στην περιοχή του Έβρου και όπως τονίζεται «οφείλει και έχει δυνατότητες να συντονίσει όλα τα συμβαλλόμενα μέρη έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.