Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Euroferry Olympia: «Γιατί αφήνετε ανθρώπους να καίγονται;» – Συγκλονίζει σύζυγος αγνοούμενου

Μοιραστείτε το

Με δάκρυα στα μάτια και τις ελπίδες τους να “ζωντανεύουν” μετά τη είδηση ότι διασώθηκε ένας από τους αγνοούμενους, βρέθηκαν και σήμερα στο λιμάνι της Κέρκυρας, συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia.

«Είναι ζωντανός σας το λέω. Είναι ζωντανός. Κάντε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ. Δεν θα μπορέσουν να ζήσουν περισσότερο…» είναι η κραυγή αγωνίας της συζύγου του αγνοούμενου Έλληνα οδηγού νταλίκας, Βάνας Μπεκιάρη.

«Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, αλλά και η αγανάκτησή μου για όλους τους αρμόδιους, καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν με δύο μικρά πυροσβεστικά αυτή την τεράστια φωτιά. Γιατί δεν ήρθε και άλλη βοήθεια; Γιατί δεν φώναξαν δυνάμεις από Ιταλία; Όπως θα έκαναν αν στο πλοίο επέβαιναν αδελφοί και σύζυγοι κυβερνώντων», είπε, μιλώντας στο MEGA η κα Μπεκιάρη.

«Γιατί δεν δόθηκαν ειδικές στολές ώστε να μπορούν οι διασώστες να παρέμβουν στον χώρο, όπου υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί. Σύμφωνα με τα λόγια του διασωθέντα, υπάρχουν ζωντανοί και καλούν σε βοήθεια. Και οι διασώστες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν», συνέχισε η ίδια.

Η κα Μπεκιάρη, ούσα σε απόγνωση, απευθύνθηκε και στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας απαντήσεις.

«Απαντήστε μου, αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο 21χρονος διασωθείς) που κατέβηκε από το πλοίο και βγήκε από τις υψηλές θερμοκρασίες ξυπόλητος, πώς τα κατάφερε; Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός. Είναι ικανός επαγγελματίας και είναι ζωντανός. Και ζητεί βοήθεια».

Όπως είπε η ίδια, «το γνώριζε πάρα πολύ καλά το πλοίο. Και γι’ αυτό είχε αρνηθεί να πάρει καμπίνα γιατί γνώριζε και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που έχουν σε αυτά τα πλοία. Να μπουν τα συνεργεία διάσωσης. Γιατί δεν ήρθαν από την αρχή κι άλλες δυνάμεις; Γιατί αφήνετε ανθρώπους να καίγονται; Ας έρθει ένας υπεύθυνος να μου δώσει απάντηση στο «γιατί».

«Το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους. Όπως είδαμε ένας από αυτούς βγήκε και η ελπίδα συνεχίζεται. Η αναζήτηση συνεχίζεται όσο αυτό το επιτρέπει το πλοίο καθώς σε κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση εκεί. Όμως τα καταστρώματα του πλοίου είναι πολλά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει και άλλη έκβαση. Ο διασωθείς βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και κατέβηκε από μία σκάλα στα συνεργεία διάσωσης. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο, εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Από ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε, δήλωσε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας, Ανδρέας Κορίκης.

Ο 21χρονος διασωθείς Λευκορώσος, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρεται να ανέφερε στους διασώστες ότι «υπάρχουν ακόμη τέσσερα με πέντε άτομα που είναι ζωντανά».

Στο Νοσοκομείο αναμένεται αυτή την ώρα να μεταβούν άνδρες της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας με μεταφραστή για να πάρουν κατάθεση από τον 21χρονο.

Την ίδια ώρα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο “Euroferry Olympia”συνεχίζεται ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν επιπλέον αγνοούμενοι.

Το πλοίο, λόγω μεταβολής του καιρού, ρυμουκλήθηκε με ασφάλεια, αργά το βράδυ στο λιμάνι της Κασσιόπης, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.