Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΕΣΠΑ: Επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ για e- shop – Πότε θα “τρέξει” το πρόγραμμα

Μοιραστείτε το

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να “τρέξει “το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ενισχύσεων για αναβάθμιση e-shop. Πρόκειται για την προκήρυξη της δράσης του ΕΣΠΑ “e-λιανικό” που επιχορηγεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα τα εξής:

1.Το πρόγραμμα θα προβλέπει την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει σταλεί για τουλάχιστον μια ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Οι επιχειρήσεις θα διακρίνονται σε:

– Υφιστάμενες οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/9/2019

– Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά μέχρι τις 07/11/2020

2. Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπάνης ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020, η διάρκεια υποβολής αιτήσεων θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξει η διαδικασία κατάθεσης.

3. Θα χρηματοδοτούνται διακομιστές ( server) για τη φιλοξενία εφαρμογών –λογισμικού απαιτούμενου για τη δημιουργία /αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη κλπ) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.

4. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service ( IAAS) .Επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, άλλος τεχνικός εξοπλισμός σχετικός με τη δημιουργία/ αναβάθμιση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος ( π.χ εξοπλισμός δικτύου , bar code readers, εκτυπωτές κλπ) υπηρεσίες σχεδιασμού , ανάπτυξης / αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών φιλοξενίας ( hosting, collοcation κλπ) και ανάπτυξη ή /και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.