Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται αυξήσεις στο Δημόσιο – Ποιοι μισθοί θα παγώσουν

Μοιραστείτε το

Σημαντικές αλλαγές έρχονται μέσω των απαιτήσεων των δανειστών και της διαπραγμάτευσης στα μισθολόγια του Δημοσίου, με αναπροσαρμογές, αυξήσεις και μειώσεις.

Ειδικότερα, με βάση της απαιτήσεις των εταίρων, αναμένονται αλλαγές και δημιουργία υπαλλήλων δύο ταχυτήτων μέσω του παγώματος όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων έως το 2022 ή τουλάχιστον ως το 2020.

Ταυτόχρονα τα πτυχία θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια της μισθολογικής ωρίμανσης.

Το νέο σχέδιο προβλέπει αυξήσεις μισθών ανά 2 έτη για τους κατόχους πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για τους υπαλλήλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η μισθολογική ωρίμανση θα έρχεται ανά 3 έτη.

Από την πλευρά τους οι δανειστές πιέζουν ώστε να αυξηθεί το χρονικό όριο για τους πτυχιούχους στα 3 έτη και για τους μη πτυχιούχους ως και στα 5 έτη, γεγονός που θα σημάνει έμμεσο πάγωμα των αυξήσεων και μικρότερη μισθολογική ανέλιξη.

Την ίδια ώρα οι πιστωτές συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών πρέπει να δοθούν κίνητρα, που μεταφράζονται σε μισθολογικές αυξήσεις οι οποίες μάλιστα μπορεί να φτάσουν και το 8%.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.