Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα

Μοιραστείτε το

Στο πρόγραμμα σειρά συναντήσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα αύριο Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – δανειστών. Κατά την παραμονή τους στην ελληνική πρωτεύουσα τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Roberto Gualtieri θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αρμόδιους Υπουργούς, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα και άλλους αξιωματούχους, ενώ θα συμμετάσχει και σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και διαφόρων φορέων».

Η επίσκεψη εργασίας της αντιπροσωπείας, εγγράφεται στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, για την παρακολούθηση και τον δημοκρατικό-κοινοβουλευτικό έλεγχο από πλευράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η αντιπροσωπεία του ΕΚ στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα – είσοδος από Ξενοφώντος 2) την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 11.30.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.