Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επίγεια… «κόλαση»: Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος έδειξε… 74 βαθμούς Κελσίου!

Μοιραστείτε το

Στα μάτια τους δεν πίστευαν οι κάτοικοι της πόλης Μπαντάρ Μαχσάρ στο Ιράν που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες, με όλες τους τις αισθήσεις, τις συνθήκες «κόλασης» στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ο υδράργυρος έδειξε 74 βαθμούς Κελσίου ενώ η υγρασία στην περιοχή αγγίζει το 90%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 74 βαθμοί κελσίου θεωρείται ασφαλής θερμοκρασία «ήπιου ψησίματος» για μία ευρεία ποικιλία κρεάτων.

Σε αυτή τη θερμοκρασία, η υψηλότατη υγρασία δεν επιτρέπει στον ιδρώτα να εξατμιστεί, δημιουργώντας στον άνθρωπο την εντύπωση πως η θερμοκρασία είναι ακόμη υψηλότερη. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί τους πολίτες πως ο κίνδυνος υπερθερμίας είναι «τεράστιος» και συνιστά την παραμονή τους  σε κλειστούς χώρους.

Πάντως, ο υδράργυρος δεν προβλέπεται να ακολουθήσει καθοδική πορεία σύντομα στην Μέση Ανατολή. Αυτό έχει αναγκάσει αρκετές χώρες συζητούν την πιθανότητα θέσπισης επιπλέον υποχρεωτικών αργιών μέσα στην εβδομάδα, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Ιούλιο, οι ακραίες θερμοκρασίες στο όμορο Πακιστάν οδήγησαν στον θάνατο 1200 ανθρώπους.

•    Οι 74 βαθμοί Κελσίου στην Μπάνταρ Μαχσχάρ, είναι ιστορικά η δεύτερη υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία, σύμφωνα με την Washington Post. Το «καυτό ρεκόρ» κρατά από το 2003 η Σαουδική Αραβία οπότε και ο υδράργυρος είχε «σκαρφαλώσει» στους 81,1 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.