Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επιχειρηματίας και γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών πίσω από διεθνές κύκλωμα πορνείας

Μοιραστείτε το

ΕΒΓΑΖΑΝ 4000-5000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ – ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ Η ΕΛΑΣ

Ένας 64χρονος μάνατζερ καλλιτεχνών, με δύο συλλήψεις στο παρελθόν για μαστροπεία και διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας, κατηγορείται από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για την προώθηση γνωστών μοντέλων, από Ελλάδα και εξωτερικό, σε… ερωτικό γραφείο της Γαλλίας.

Τα έσοδα του κυκλώματος κυμαίνονταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, μεταξύ 4.000-5.000 ευρώ την ημέρα.

Ο μάνατζερ φαίνεται να είχε διακόψει τους τελευταίους 2 μήνες τη συνεργασία του με το κύκλωμα, ενώ είχε διαθέσει και δύο προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη διαχείριση των ερωτικών ιστοσελίδων μέσω των οποίων κλείνονταν τα ραντεβού.

Ο 50χρονος φερόμενος εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος πορνείας, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας δραστηριοποιείται την τελευταία 10ετία σε κυκλώματα μαστροπείας, με μόλις μία σύλληψη για εκβίαση το 2010.

Σύμφωνα με το The Toc, ήταν εκείνος που εισέπραττε τα υπέρογκα κέρδη από τα ερωτικά ραντεβού 30 τουλάχιστον γυναικών, τα οποία για κάθε ώρα ερωτικής συνεύρεσης έπαιρναν από 100 έως 150 ευρώ.

Τα δικά του ημερήσια έσοδα έφθαναν τις 2.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα κατανέμονταν στους συνεργάτες.

Τα έσοδα του κυκλώματος κυμαίνονταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, μεταξύ 4.000-5.000 ευρώ την ημέρα από τα τουλάχιστον 50 ερωτικά ραντεβού που έκλεινε το κύκλωμα, ενώ το μηνιαίο εισόδημα υπερέβαινε τις 150.000 ευρώ.

Ποιους καίνε οι ατζέντες του κυκλώματος

Οι ατζέντες του κυκλώματος και τα ονόματα του πελατολογίου φαίνεται να καίνε επιφανή στελέχη της ελληνικής κοινωνίας.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες.

Διαφορετικός… τιμοκατάλογος ανά χώρα

Το κύκλωμα είχε διαφορετικό τιμοκατάλογο ανάλογα με τη χώρα στην οποία απευθυνόταν. Συγκεκριμένα το κόστος για ένα ερωτικό ραντεβού, μίας ώρας στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα 100 ευρώ, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από  150 έως 200 ευρώ

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους.

Συνελήφθησαν 17 μέλη της σπείρας (6 Έλληνες και 11 αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 13 μέλη (7 Έλληνες και 6 αλλοδαποί) που είναι κατηγορούμενοι. Κατασχέθηκαν 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα και 3.240 ευρώ. Εντοπίστηκε επίσης πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων, όπως και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.