Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου από την αρνητική εισήγηση του Δημοσίου για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kontranews.gr στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός μετά την απόφαση του Δημοσίου να ταχθεί κατά της υπαγωγής της Μαρινόπουλος Α.Ε. στο άρθρο 99, που θα εξασφάλιζε προσωρινή προστασία στην επιχείρηση προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της.

Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας δεν θα άντεχε  άλλους 14.000 άνεργους με ο,τι συνεπάγεται αυτό.

Κατά συζήτηση στο Πρωτοδικείο πρόσθετες παρεμβάσεις για τη χορήγηση δικαστικής προστασίας στον όμιλο έκαναν οι τράπεζες, το ΙΚΑ, σωματεία εργαζομένων αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Στον αντίποδα το ελληνικό δημόσιο, στο οποίο ο Μαρινόπουλος οφείλει  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας.

Το δικαστήριο θα εκδώσει σήμερα την απόφασή του, ενώ οι κύριες αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 θα συζητηθούν στις 21 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δημοσίου το ποσό της οφειλής ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να είναι αυτός ο λόγος που τάσσεται κατά του αιτήματος χορήγησης προσωρινής προστασίας.

Από την πλευρά τους, τα σωματεία των εργαζομένων επιζητούν την εξυγίανση προκειμένου να διασφαλισθούν τα δικαιώματά τους και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας.

Οι δικηγόροι του ομίλου Μαρινόπουλος δεσμεύτηκαν ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να να εξοφλήσει όλες τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους.

Μάλιστα όπως είπαν τις τελευταίες ώρες στρατηγικός επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον για την είσοδό του στον όμιλο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.