Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου για κακούργημα ζητεί η εισαγγελέας

Μοιραστείτε το

ΓΙΑ ΤΟ «ΔΩΡΑΚΙ» ΤΩΝ 25.000 ΕΥΡΩ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ                                                    

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ».

Με αυτά τα λόγια ζήτησε την ενοχή του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η δίκη αφορά το – κατά το κατηγορητήριο  «δωράκι» ύψους 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαφημιστικής εταιρίας, Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά, η οποία είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου και για τα τρία αδικήματα με τα οποία βαρύνεται, δηλαδή για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

 

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του, Χρήστου Τριαναταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αντίθετα, ζήτησε απαλλαγή του ιατρού, Στέφανου Μιχαλάτου, να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρώτου κατηγορουμένου. Νωρίτερα, στις απολογίες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κι οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα για τα οποία δικάζονται.

Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου έκανε λόγο για «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του η οποία είχε ως αφετηρία το Πρωθυπουργικό γραφείο εκείνης της εποχής (σσ ήταν η περίοδος της Κυβέρνησης Σαμαρά). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος : «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!». Αυτός πάντως ο ισχυρισμός του προκάλεσε τις επόμενες ερωτήσεις τόσο της προέδρου όσο και της εισαγγελέως της έδρας ωστόσο ο κατηγορούμενος επέμενε στον ισχυρισμό ότι μπήκε στο «στόχαστρο» για πολιτικούς λόγους.

Ο Χάρης Τομπούλογλου έκανε εκτενή αναφορά στη διαδρομή του τόσο στο πολιτικό στίβο όσο και στο διοικητικό συμβούλιο του «Αγλαΐα Κυριακού». Για το «δώρο» των 25.000 ευρώ ανέφερε πως επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο, στον οποίο καταλόγισε και την πατρότητα του συνθηματικού «ημέρες άδειας» που χρησιμοποιήσουν αντί για τη λέξη χρήματα. «Ο Γκιάτης μου είπε θα μου λες «ημέρες άδειας» επειδή είχε εκλογές και δεν ήθελε να φανεί ότι δίνει χορηγία» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν είχε την αρμοδιότητα να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία.

Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι. «Έχω παραπεμφθεί σε αυτήν την άκρως δυσάρεστη θέση και δεν ξέρω γιατί» τόνισε ο Στέφανος Μιχαλάκος, ενώ, ο Χρήστος Τριανταφύλλου αρνήθηκε ότι γνώριζε ο, τιδήποτε για τις παράνομες πράξεις που αποδίδονται στον Χάρη Τομπούλογλου, προσθέτοντας πως πήγε μαζί του γιατί ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείο φοβόταν μην τον ληστέψουν.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.