Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έλεγχοι για χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων: Συνολικά 26 παραβάσεις

Μοιραστείτε το

Στη βεβαίωση 26 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛΑΣ, χθες, Πέμπτη 7 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 12 στην Αττική, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Κρήτη, 2 στο Νότιο Αιγαίο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στην Πελοπόννησο και 1 στη Θεσσαλία. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 155 παραβάσεις.

Συνολικά 108 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας
Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 108 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 52 στην Κεντρική Μακεδονία, 15 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Αττική, 8 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ηπειρο, 5 στη Θεσσαλία, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στην Πελοπόννησο και 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 414 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται, όπως ενημέρωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου.

Τρεις συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 585 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 564 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.