Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έλεγχοι «εξπρές» βάζουν στο σκαμνί τους απατεώνες!

Μοιραστείτε το

Έρχεται τσουνάμι ελέγχων  στο «μαύρο» χρήμα!

Νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα αυξάνει τις δυνατότητες ελέγχου των καταθέσεων σε τράπεζες σε βάθος 15ετίας, (από 10ετία σήμερα) φέρνει στην βουλή η κυβέρνηση, σαν ένα νέο όπλο στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος του σχεδίου είναι οι έλεγχοι να ολοκληρώνονται μέσα σε μία εβδομάδα, ώστε να προχωρήσει με ταχύτητα αστραπής η διαδικασία.

Μετά την συνάντηση για το θέμα που είχε η κυβέρνηση με τους δανειστές, αρμόδιο στέλεχος έβαλε τέλος στα σενάρια για «τρελές» εκπτώσεις στους συντελεστές φόρου για όσους αποκαλύψουν από μόνοι τους τα αδήλωτα κεφάλαια τους. Αντίθετα, έκπτωση θα δίνεται μόνο σε όσους επενδύουν σε ακίνητα, ενώ ο συντελεστής φόρου θα ανέβει μέχρι και το 40%!

Μετά την συνάντηση κυβέρνησης «κουαρτέτου» για την πάταξη της διαφθοράς, κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στην συνάντηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επιτάχυνση  στο σχέδιο κατά του «μαύρου» χρήματος, ενώ σχετικά με τις εξελίξεις στους ελέγχους της λίστας Μπόργιανς τόνισε ότι για την πλήρη αξιοποίησή της λίστας, είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτό-καταγγελία φοροφυγάδων.

Η αυτό-καταγγελία που έρχεται το επόμενο διάστημα στην βουλή, το έχει «έτοιμο» το υπουργείο Οικονομικών, από το 2015 αλλά κολλάει στις ενστάσεις των δανειστών, που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές προτάσεις «φιλόδοξες»! Σχετικά, η ίδια πηγή, διαφωνώντας με τις μεγάλες εκπτώσεις στους φοροφυγάδες που θα αποκαλύψουν εθελοντικά τα αδήλωτα κεφάλαια, διατύπωσε την εκτίμηση ότι πρέπει να μπει συντελεστής που θα φτάνει και το 40% και εκπτώσεις να γίνουν μόνο σε όσους επενδύσουν στην αγορά ακινήτων.

Τέλος, για να αποδώσει τα αναμενόμενα το κυβερνητικό σχέδιο,  εκτίμησε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το περιουσιολόγιο, και να αγοραστούν περισσότερες λίστες με καταθέτες του εξωτερικού!

Με την κυβέρνηση να έχει δώσει προτεραιότητα στην μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, πολλοί εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα μετά την αξιολόγηση, παράλληλα με την διαβίβαση του νομοσχεδίου στην βουλή, θα ακολουθήσει τσουνάμι ελέγχων στο εσωτερικό και νέες συμφωνίες ανταλλαγής στοιχείων καταθετών στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΓΓΔΕ, στην απολογιστική  Έκθεση που έδωσε στην Δημοσιότητα την Παρασκευή, προετοιμάζει για μία καταιγίδα δεκάδων χιλιάδων ελέγχων μέσα στο 2016! 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.