Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εκτός βάθρου στο ατομικό του καλλιτεχνικού πατινάζ η Καμίλα Βαλίεβα

Μοιραστείτε το

Η 15χρονη Ρωσίδα, που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την υπόθεση ντόπινγκ στο ελεύθερο πρόγραμμα  έκανε πολλά και σημαντικά λάθη στα άλματα και έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση.

 Η Βαλίεβα σημείωσε συνολικό σκορ 224,09, το οποίο όμως δεν λαμβάνεται υπόψιν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση ντόπινγκ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε μια άλλη Ρωσίδα, η Αλεξάντρα Τρούσοβα. Η 17χρονη αθλήτρια βαθμολογήθηκε στο σύνολο με 251.73 (σ.σ. πήρε 74.60 βαθμούς στο σύντομο και 177.13 στο ελεύθερο πρόγραμμα) και πήρε με άνεση την δεύτερη θέση στο ατομικό γυναικών. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Καόρι Σακαμότο από την Ιαπωνία, η οποία συγκέντρωσε 233.13 βαθμούς στο σύνολο (79.84 στο σύντομο και 153.29 στο ελεύθερο πρόγραμμα) και άφησε εκτός μεταλλίων την Καμίλα Βαλίεβα.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία στις 26 Απριλίου θα γιορτάσει τα 16α γενέθλιά της, βαθμολογήθηκε σήμερα με 141.93 στο ελεύθερο πρόγραμμα και, σε συνδυασμό με τους 82.16 βαθμούς στο σύντομο πρόγραμμα, συγκέντρωσε 224.09 βαθμούς στο σύνολο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απονομή μεταλλίων στο ατομικό γυναικών θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Και αυτό γιατί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ανακοινώσει πως δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων στα αγωνίσματα, στα οποία η Καμίλα Βαλίεβα κατετάγη ή θα καταταγεί στην πρώτη τριάδα. Η νεαρή αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τον Δεκέμβριο, ωστόσο της επετράπη να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς το CAS επιβεβαίωσε την άρση του προσωρινού αποκλεισμού της Ρωσίδας Ολυμπιονίκου. Η Βαλίεβα είχε βοηθήσει πριν λίγες ημέρες τη ρωσική ομάδα να κατακτήσει την πρώτη θέση στο ομαδικό.

Στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ μετείχε η ελληνικής καταγωγής Μάντλιν Σχίζας, η οποία κατετάγη 19η για λογαριασμό του Καναδά με 175.56 βαθμού

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.