Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εκτός Επιδαύρου ο Σταμάτης Κραουνάκης – Ακυρώνεται η παράσταση «Ιχνευταί»

Μοιραστείτε το

Μετά τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Σταμάτη Κραουνάκη και Δήμο Αθηναίων για τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, γίνεται γνωστό τώρα ότι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μένει εκτός Επιδαύρου για φέτος, μετά την ακύρωση της παράστασης «Ιχνευταί» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. 

Την είδηση της ματαίωσης επιβεβαίωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Την -ακριβή- παραγωγή είχε αναλάβει το Φεστιβάλ Αθηνών και όπως παραδέχθηκε ο Μαρμαρινός όλοι όσοι δούλεψαν γι’ αυτό έχουν στεναχωρηθεί. Αποκάλυψε επίσης ότι η παράσταση θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2021.

Ο Μαρμαρινός έκανε λόγο για το πόσο ακριβή παραγωγή ήταν, είπε ότι όλοι στεναχωρήθηκαν, αλλά δείχνει την κατανόηση που πρέπει και θα πάνε του χρόνου.

Ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτό; Ακούγεται έντονα ότι από την ώρα που μαθεύτηκε πως στην παράσταση θα συμπράξει ο Σταμάτης Κραουνάκης, υπήρξε πίεση από το Υπουργείο Πολιτισμού και δη απ’ την Λίνα Μενδώνη που δέχεται καυστικότατη κριτική από εκείνον, να «παγώσει» η δουλειά με κάθε τρόπο.

Ούτε η κυβέρνηση-που επίσης δέχεται δριμύτατες κριτικές από εκείνον-ούτε η Μενδώνη ήθελαν τον Κραουνάκη στο Φεστιβάλ Επιδαύρου- κι ούτε πουθενά αλλού επίσης.

Εδώ και εβδομάδες ο ίδιος ανέβαζε στον προσωπικό λογαριασμό τους «σπόντες» πως θα… πέσουν κεφάλια. Και πράγματι, έπεσαν. Η «βελούδινη» δήλωση του Μαρμαρινού, λέγεται πως κρύβει από πίσω έντονο παρασκήνιο.

Είναι θέμα χρόνου να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους. Γιατί οι «Ιχνευτές» όπως ξέρουν πολύ καλά οι εμπλεκόμενοι δεν πάγωσαν λόγω του κόστους τους, αλλά γιατί στο άρμα τους βρισκόταν ο Κραουνάκης. Που αργά ή γρήγορα θα βγει να μιλήσει για αυτό…

Πληροφορίες από: youfly.com

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.