Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προς ναυάγιο το debate στην ΕΡΤ – Δεν συμφωνεί με τους όρους η πλευρά Παπανδρέου

Μοιραστείτε το

Σε ναυάγιο φαίνεται πως οδηγείται η προοπτική τηλεοπτικής τηλεμαχίας των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος Αλλαγής παρά την κοινή γραμμή των πέντε εκ των έξι.

Η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου διαφωνεί με το συμφωνημένο πλαίσιο που πατάει επάνω στο μοντέλο του 2017 και ζητά τρία θεματικά debate με δυνατότητα εξ’ αποστάσεως συμμετοχής των υποψηφίων, ώστε να μη διακοπούν πιθανές περιοδείες των υποψηφίων στην Περιφέρεια. Αυτό έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των υπολοίπων που σύμφωνα με πληροφορίες θα συντάξουν σήμερα μια επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και θα ζητήσουν τη διενέργεια τηλεοπτικής συζήτησης με τους πέντε που αποδέχονται τους όρους, χωρίς τη συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού.

Σε αρχική επικοινωνία πάντως με το Κίνημα Αλλαγής, η Διοίκηση της ΕΡΤ φαίνεται να δήλωσε πως δε νοείται διοργάνωση ενός debate από τη δημόσια τηλεόραση χωρίς τη συμμετοχή του συνόλου των υποψηφίων, σε κάθε περίπτωση, πρόθεση των κκ. Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Καστανίδη, Γερουλάνου και Χρηστίδη είναι να ζητήσουν από τη δημόσια τηλεόραση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε η τηλεμαχία να λάβει χώρα. Η πλευρά Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί θετικά ούτε στην πρόσκληση που έχουν απευθύνει δυο τηλεοπτικοί σταθμοί (το MEGA αλλά και το Action 24) την ώρα που οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνεται πως το αντιμετωπίζουν θετικά.

Χθες ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας, δήλωσε πως «οι πέντε από τους έξι υποψηφίους συμφωνήσαμε στο γενικό πλαίσιο διεξαγωγής του debate κατά το πρότυπο του 2017», εννοώντας ότι η πρώτη τηλεμαχία στην ΕΡΤ θα περιείχε τέσσερις προσυμφωνημένες θεματικές ενότητες, η πέμπτη αφήνεται στην ευχέρεια της ΕΡΤ, ενώ στην έκτη ενότητα οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Η πλευρά Παπανδρέου απαντά πάντως ότι το πλαίσιο των debate του 2017 δεν μπορεί να αποτελεί βάση αφού όπως λένε «η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι μία και μόνον τηλεοπτική συζήτηση με απαντήσεις του λεπτού και με ατάκες εντυπωσιασμού δεν ενδιαφέρει κανέναν» και πως «πρέπει να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος στο ύψος της ιστορίας της Παράταξης και της φιλόδοξης προοπτικής της και όχι reality show».

Η πρόταση που κατέθεσε η πλευρά Παπανδρέου αφορά στη διεξαγωγή τριών θεματικών δημόσιων συζητήσεων ως εξής: 1/ δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο – πράσινη ανάπτυξη, 2/ προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς και 3/ κοινωνικό κράτος και σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία και η πρόταση αφορά σε διεξαγωγή των συζητήσεων με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με επαρκή χρόνο απαντήσεων για όλους τους υποψήφιους (4’ + 4’ + 1’ – εισαγωγική τοποθέτηση, δευτερολογία και κλείσιμο, αντιστοίχως).

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.