Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Η Καμάλα Χάρις θα μπορούσε να σκοτωθεί από βόμβα – Νέες αποκαλύψεις

Μοιραστείτε το

Οι αποκαλύψεις για μία από τις σκοτεινότερες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, την 6η Ιανουαρίου 2021 δεν έχουν τέλος, έναν χρόνο μετά. Σύμφωνα με το CNN, η Καμάλα Χάρις, εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, παραλίγο να πατήσει βόμβα την ώρα που κατευθυνόταν στην έδρα Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών. Η βόμβα εντοπίστηκε από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες ενημέρωσαν την Καμάλα Χάρις να ακολουθήσει άλλη διαδρομή για το κτίριο των Δημοκρατικών. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη επιβεβαιώνει τις ξεκάθαρες προθέσεις που είχαν εκείνη την περίοδο οι οπαδοί του Τραμπ. Σημειώνεται, πως αν δεν είχε διαταχθεί να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή εκείνη την ημέρα, η Καμάλα Χάρις, αν πατούσε τη βόμβα αυτομάτως θα την ενεργοποιούσε.

Πηγές του CNN αναφέρουν ότι η Χάρις μπήκε στα κεντρικά γραφεία του DNC στην Ουάσιγκτον γύρω στις 11:30 π.μ. με την αυτοκινητοπομπή της, μέσα από το γκαράζ που οδηγεί στο πάρκινγκ κοντά στο σημείο όπου η αστυνομία εντόπισε τη βόμβα. Η παρουσία της στο DNC δεν ήταν γνωστή μέχρι τις αρχές αυτού του μήνα. Αστυνομική πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες για το συμβάν είπε στο CNN ότι η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία ήταν υπεύθυνη για την προστασία της Χάρις εκείνη την ημέρα, σάρωσε το εσωτερικό του κτιρίου, τον δρόμο, το πάρκινγκ και τις εισόδους και τις εξόδους πριν από την άφιξή της και για αυτό εντοπίστηκε η βόμβα και απενεργοποίηθηκε.

Η Χάρις αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις λεπτομέρειες της ημέρας της κατά τη διάρκεια δηλώσεων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σηματοδοτώντας έναν χρόνο από την εξέγερση, λέγοντας ότι ήταν μέσα στο Καπιτώλιο εκείνο το πρωί για μια ενημέρωση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας. Κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων βομβών και το FBI συνεχίζει να ψάχνει για έναν ύποπτο τον οποίο έχουν αναγνωρίσει σε πολλά βίντεο που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο. Περισσότερα από 700 άτομα κατηγορήθηκαν για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων 11 μελών μιας ακροδεξιάς πολιτοφυλακής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ταραχή συνωμοσία. Ένας ταραξίας ομολόγησε την ενοχή του ότι έφερε μαζί του βόμβες, μολότοφ και όπλα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.