Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ευθεία επίθεση Τσίπρα στην υπουργό Πολιτισμού για τη στάση της απέναντι στους καλλιτέχνες

Μοιραστείτε το

«Απαξιώνει-αδιαφορεί-εξοργίζει… Το κατάφερε η κ. Μενδώνη»

Ευθεία επίθεση στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κάνει με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στρέφεται κατά της Υπουργού για την απαξίωση, την έπαρση, την αλαζονεία και την αδιαφορία που επιδεικνύει για το σύνολο των καλλιτεχνών. Ειδική αναφορά γίνεται στην ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού και για την διαχείριση της σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο στόχαστρο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς της μπήκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Με οργή κι αδιαφορία αντιμετωπίζει τους δημιουργούς σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα:

«Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για την επιβίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Στον αλαζονικό τρόπο με τον οποίον η Υπουργός Πολιτισμού αντιμετώπισε κορυφαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, μέχρι θεσμικούς φορείς σαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανάρτησης του ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να στιγματίσει από το βήμα της Βουλής το σύνολο των καλλιτεχνών, δηλώνοντας ότι «κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας», δηλαδή ότι πληρώνονται με «μαύρα»».

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παραλείπει να σχολιάσει όσα έχει κάνει το Υπουργείο στον τομέα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

«πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού πρωτοστατεί σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η καταστροφή των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια»

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύει την ανάρτηση του με το σύνθημα που έγινε γνωστό τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες «support art workers».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί να στηριχθούν οι άνθρωποι του πολιτισμού! η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση ακούνε;

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για την επιβίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.

Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να στιγματίσει από το βήμα της Βουλής το σύνολο των καλλιτεχνών, δηλώνοντας ότι «κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας», δηλαδή ότι πληρώνονται με «μαύρα».

Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.

Αλλά και πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού πρωτοστατεί σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η καταστροφή των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενός από από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει συμφέροντα και ιδεοληψίες.

Το έχει καταφέρει και αυτό η κυρία Μενδώνη.

Ο κος Μητσοτάκης βλέπει εδώ και 14 μήνες την Υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα μας.

Και στο βαθμό που ο ίδιος επιμένει να τη στηρίζει, έχει αποκλειστικά και προσωπικά την ευθύνη και για το καταστροφικό της έργο και για την ανεπάρκεια και για την προσβλητική της συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.