Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έφοδος στους λογαριασμούς των φοροφυγάδων

Μοιραστείτε το

Το ΣΔΟΕ με εντολή εισαγγελέα θα μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και θα κατάσχει τους σχετικούς φόρους.

Το είπε και το έκανε η κυβέρνηση.  Ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής με το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών του «μαύρου» χρήματος. Το υπουργείο Οικονομικών με μία ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση, βάζει στον «τοίχο» όλους όσους έχουν κάνει ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές, που δείχνουν φοροδιαφυγή, τα τελευταία 10 χρόνια. Έρχεται δέσμευση λογαριασμών και περιουσίας (κινητής και ακίνητης), για όλους όσους έτρωγαν με «χρυσά κουτάλια», εις βάρος τον υπόλοιπων Ελλήνων και ενώ ο λαός λύγιζε κάτω από το βάρος της φορολογίας, εκείνοι με λογιστικά «κόλπα», έκρυβαν  τις παράνομες περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι  δανειστές  θέλουν και αυτοί, το νέο αυστηρό πλαίσιο ελέγχων, να μπει μέσα στη νέα συμφωνία ως προαπαιτούμενο, λύνοντας τα χέρια του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να κάνει νομοθετικές αλλαγές για να απελευθερωθεί το μεγάλο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πηγές κοντά στις εξελίξεις, η κυβέρνηση πιστεύει πως με τα έσοδα από τους φοροφυγάδες, οι υπόλοιποι έλληνες φορολογούμενοι θα πάρουν μία ανάσα και θα σταλθεί ένα «βροντερό» μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα και ότι από εδώ και πέρα, όποιος κάνει μπαγαποντιές, θα πέφτει στα χέρια των «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Εισαγγελική παραγγελία και «ξεψάχνισμα» λογαριασμών – Πρέστο!

Οι έλεγχοι θα ξεκινούν  με εισαγγελική παραγγελία ή την επίσημη εντολή ελέγχου.  Στην συνέχεια οι αρμόδιοι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα ξεψαχνίζουν με ηλεκτρονική πρόσβαση, όλα τα απαραίτητα φορολογικά δεδομένα και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, του ελεγχόμενου. Στην συνέχεια, θα ελέγχονται τα πάντα από τις καταθέσεις μέχρι και κινήσεις σε βάθος 10ετίας, χωρίς το μπέρδεμα της γραφειοκρατίας και το μπλέξιμο με πολλές συναρμόδιες υπηρεσίες.

Η συνέχεια στον Οικονομικό Εισαγγελέα

 Τα στοιχεία που προκύπτουν από του ελέγχους, τις διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις και τις κινήσεις λογαριασμών θα αποστέλονται υπηρεσιακά στον οικονομικό εισαγγελέα, για να ξεκινήσει η τρίτη φάση ελέγχων. Στην συνέχεια,  ανάλογα με το πόρισμα και τα ευρήματα, ο εισαγγελέας θα διατάσσει τη δέσμευση κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων και με διαδικασίες εξπρές, θα γίνεται εκκίνηση του τακτικού ελέγχου.

1,3 εκατ. ΑΦΜ  στα χέρια των ελεγκτικών αρχών

 Οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέσα σε 68 CD.  Πάνω από 1.300.000 Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου(ΑΦΜ) φορολογούμενων που είτε είχαν τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ ή εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε μια χρήση και έχουν κριθεί ύποπτοι.  Αν και οι έλεγχοι χαρακτηρίζονται επίπονοι με τη νέα ελεγκτική διαδικασία τις νομοθετικές αλλαγές και την απόλυτη στήριξη από το Μαξίμου, οι 20 ελεγκτές που έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής αυτό το δύσκολο έργο, αναμένεται πως γρήγορα θα πολλαπλασιαστούν και θα αναλάβουν να καθαρίσουν αυτόν τον τόπο από την φοροδιαφυγή!

Το ΣΔΟΕ με εντολή εισαγγελέα θα μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και θα κατάσχει τους σχετικούς φόρους.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.