Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δραγασάκης: Εμείς είμαστε έτοιμοι για συμφωνία

Μοιραστείτε το

Ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τις εργασίες του  Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Όπως δήλωσε, «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου,  σχετικά με το εάν υπάρχουν ακόμα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Δραγασάκης, διευκρίνισε πως, «υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά όχι αγκάθια». Για το θέμα των 100 δόσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  δήλωσε ότι, «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που  δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».

Σήμερα στις 11 θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη και τους στόχους του προϋπολογισμού, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν επίσης το

    Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,

    Τα «κόκκινα» δάνεια,

    Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,

    Οι προτάσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής(ΚΥΣΟΙΠ) συνεδρίασε εχθές το απόγευμα, υπό τον  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Σε αυτό συμμετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.