Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δολοφονία Μακρή: Τι κατέθεσε η μητέρα των κατηγορούμενων

Μοιραστείτε το

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, τον Οκτώβριο του 2018.

Ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων ενώ εκτιμάται ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα εκδοθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα η μητέρα των δυο κατηγορούμενων αδελφών η οποία κατέθεσε συναισθηματικά φορτισμένη και υπεραμύνθηκε της
αθωότητας των παιδιών της.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά.

«Με κάλεσε ο γιος μου στο τηλέφωνο και μου είπε ‘’μητέρα με έχουν συλλάβει για ανθρωποκτονία’’. Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά. Εκείνο το διάστημα, είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της .

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι γιοι της έφυγαν από τον Καναδά.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ωστόσο , να διαβάζει έγγραφο της Interpol σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν εγκληματική δραστηριότητα.

Η κατάθεση της μητέρας των κατηγορουμένων διεκόπη για αύριο, λόγω συναισθηματικής φόρτισης.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πραγματογνώμονα, βαλλιστικού αναλυτή, Γεώργιου Ραυτογιάννη.

Ο πραγματογνώμονας ανέλυσε όλα τα στοιχεία που ,κατά την οικογένεια του θύματος, είναι επιβαρυντικά για τους δύο κατηγορούμενος ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν έργο επαγγελματία εκτελεστή. «Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από βιντεοληπτικό υλικό. Έχουμε οκτώ βολές. Συνήθως κάποια θα ξεφύγει. Σε αυτή την περίπτωση και οι οκτώ βρήκαν στόχο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.