Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Διπλό κυνήγι σε Ι.Χ. για ΚΤΕΟ και ασφάλιση

Μοιραστείτε το

Με συντονισμό της δράσης τους τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών ετοιμάζονται για διπλό κυνήγι μέσα στο Φεβρουάριο κατά των ιδιοκτητών Ι.Χ. που είτε δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ είτε τα κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών θα ετοιμάσουν τη λίστα -αναμένεται να έχει περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα- των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ενώ το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Σε δεύτερη φάση στο στόχαστρο θα τεθούν όσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης υπέγραψε σχετική απόφαση ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή τουλάχιστον 600.000 ειδοποιητηρίων. Αναμένεται να δοθεί περιθώριο 10 ημερών στους οδηγούς για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους πληρώνοντας όχι μόνο το κόστος των ασφαλίστρων αλλά και πρόσθετο τέλος 250 ευρώ.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν επειδή θα έχουν εντοπιστεί ανασφάλιστα τα οχήματά τους, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Ο οδηγός, από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου, είτε να δώσει εξηγήσεις είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα.

Η ασφάλιση θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:

Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και

Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.