Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δήμαρχος ζητάει δανεικά από τον Δία με… μεσάζοντα τον Αρτέμη Σώρρα (βίντεο)

Μοιραστείτε το

Απελπισμένος από τα χρέη του δήμου του δηλώνει ο δήμαρχος Σερβίων και Βελβεντού Κοζάνης Σάκης Κοσματόπουλος που έφτασε να ορκίζεται ακόμη και στον Δία κατά προτροπή του Αρτέμη Σώρρα μπας και εξοικονομήσει κανένα ευρώ.

Η ιστορία έχει ενδιαφέρον και η υπόθεση του δημάρχου είναι παρωνυχίδα καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γνωστός από την υπόθεση του πλαστού, όπως αποδείχθηκε, ομολόγου των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανοίγει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα προωθώντας τον φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας».

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή ο Αρέμης Σώρρας καλεί όσους παρίστανται στις εκδηλώσεις του να.. ορκιστούν στον Δία.

«Ελάτε Συνέλληνες, ελάτε, ρε Ελληνες, να ορκιστούμε ο ένας για τον άλλο. Και οι ορκισμένοι μπορούν να πουν τον όρκο. Και μετά ελάτε να πιούμε το νερό. Τα χέρια να είναι σταυρωμένα. Οι Ελληνες πάντα προσοχή ορκίζονται», είπε ο Αρτέμης Σώρρας σε δεκάδες πολίτες στο Δήμο Σερβιών και Βελβεντού Κοζάνης, στις 23 Ιανουαρίου του 2016, αναφέρει η εφημερίδα.

Υποστηρίζει πως ανάμεσα στους ορκισθέντες ήταν και ο δήμαρχος Σάκης Κοσματόπουλος, και γράφει χαρακτηριστικά:

«Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Ζευς ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ», ξεκίνησαν να απαγγέλλουν εν χορώ (ο δήμαρχος ήταν «ήδη ορκισμένος» σε προηγούμενη τελετή, οπότε απείχε). Ο «όρκος του πολεμιστή», όπως λέγεται, συνεχίζει για πολλές στροφές ακόμα, καταλήγοντας: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη».

Πριν από λίγο καιρό η οργάνωση άνοιξε γραφεία και στα Σέρβια, γεγονός που χαιρέτισε ο δήμαρχος, «καθώς θέλουμε ο δήμος μας να είναι πρωτοπόρος».

Στην ομιλία του κατά την πρόσφατη εκδήλωση, ο κ. Κοσματόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση της χώρας θυμίζει την περίοδο μετά την Άλωση της Πόλης. «Με τα τελευταία τραγικά συμβάντα, αυτό το ρεζίλεμα του έθνους, πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι να δώσουμε τον αγώνα μέχρις εσχάτων. Η μόνη ελπίδα είναι αυτή η συνάθροιση. Γιατί ο Ελληνας έχει ψυχή και θα το αποδείξει» είπε.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον δήμαρχο –γενικό χειρουργό στο επάγγελμα– αναρωτώμενη εάν πράγματι συμμερίζεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα. Μήπως πρόκειται για κάποιο αστείο;

«Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Αν βγει κάτι, έχει καλώς, αν δεν βγει, δεν θα έχουμε χάσει τίποτα». Οπως αναφέρει, διοικεί έναν υπερχρεωμένο δήμο λόγω οικονομικών ατασθαλιών των περασμένων δημοτικών αρχών. «Ψάχνω τρόπο να ανασάνει οικονομικά. Εχω έρθει σε επαφή με πάνω από 50 επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η υπόθεση Σώρρα». Σχετικά με τη μυστικιστική υπερπατριωτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε, λέει ότι «από τη στιγμή που έκανε γραφεία στην περιοχή και με κάλεσε σε εκδήλωση στον δήμο δεν μπορούσα να αρνηθώ». Οσο για τον όρκο, αρνείται ότι πρόκειται για αρχαιοελληνικό, όπως τον κατηγορεί ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αλλά για «ακραιφνή πατριωτικό όρκο για τον αγώνα που γίνεται για την πατρίδα».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.