Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δικηγόρος Mr Bitcoin: Η Ελλάδα υπέγραψε απόφαση έκδοσης του Βίνικ στη Γαλλία

Μοιραστείτε το

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας υπέγραψε απόφαση για την έκδοση του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως “Mr Bitcoin” στη Γαλλία. Η υπεράσπισή του θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, δήλωσε ο δικηγόρος, Τιμοφέι Μουσάτοφ.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε απόφαση για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία. Προς το παρόν, δεν το έχουμε δει το έγγραφο. Οι φύλακες όμως το είδαν. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των δικηγόρων επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε τέτοιο έγγραφο», δήλωσε ο Μουσάτοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι το τελευταίο στάδιο εξέτασης της διαδικασίας έκδοσης.

“Θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης, σήμερα έχουμε πληροφορίες ότι έχει ληφθεί αυτή η απόφαση. Δεν ξέρουμε πότε υπεγράφη. Σήμερα μας ενημέρωσαν”, δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” μέσω Bitcoin.

Ο γνωστός και ως “Mr Bitcoin” ξεκίνησε πέρυσι τον Νοέμβριο απεργία πείνας για 88 ημέρες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Βίνικ νοσηλεύεται ακόμα. Προ λίγων ημερών, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου βρέθηκε στο νοσοκομείο “Αττικόν” για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησής του.

Παραμένει προφυλακισμένος χωρίς δίκη και κατ’ επέκταση καταδίκη. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο μέγιστος χρόνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 18 μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.