Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δικαίωση για 60χρονη που θέλει να κυοφορήσει το μωρό της νεκρής της κόρης

Μοιραστείτε το

Δικαστική μάχη δίνει μία 60χρονη Βρετανίδα προκειμένου να της αναγνωριστεί το δικαίωμα να κυοφορήσει το μωρό της νεκρής της κόρης, χρησιμοποιώντας τα κατεψυγμένα της ωάρια.

Η μακρά δικαστική διαμάχη μπορεί να έχει τελικά αίσια κατάληξη, αφού η πρόσφατη απόφαση ενός Εφετείου ικανοποιεί το αίτημά της να επανεξεταστεί η υπόθεσή της από την Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Εφετείο στο οποίο είχε προσφύγει η 60χρονη, αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση ενός Ανώτατου Δικαστηρίου η οποία απαγόρευε τη μεταφορά των κατεψυγμένων ωαρίων της κόρης της από το βρετανικό νοσοκομείο όπου βρίσκονται αποθηκευμένα σε μία κλινική των ΗΠΑ, ώστε να γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση. 

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η άτυχη κοπέλα αποφάσισε να καταψύξει τα ωάριά της όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου σε ηλικία 23 ετών. Σύμφωνα με τους γονείς της, η νεαρή είχε ζητήσει από τη μητέρα της να κυοφορήσει τα παιδιά της, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να νικήσει την ασθένεια ήταν ελάχιστες. «Θέλω να μεγαλώσετε εσύ και ο μπαμπάς τα παιδιά μου, θα είναι ασφαλή μαζί σας», είχε πει τότε η 23χρονη στη μητέρα της, όπως ισχυρίζεται σήμερα η ηλικιωμένη γυναίκα. 

Πέντε χρόνια μετά, το 2011, η νεαρή έσβησε σε ηλικία 28 ετών και έκτοτε η μητέρα της προσπαθεί να πείσει την Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας να εγκρίνει τη μεταφορά των ωαρίων της κοπέλας, την οποία ο οργανισμός αρνείται αφού εκείνη είχε παραλείψει να υπογράψει τη σχετική συγκατάθεση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.