Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Διεθνοποιείται το success story Χρυσοχοΐδη και κυβέρνησης – Καταρρέει το ευρωπαϊκό αφήγημα

Μοιραστείτε το

Με εκτενές ρεπορτάζ, μέσο διεθνούς βεληνεκούς αναφέρεται στα περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγράφονται και καταγγέλλονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Στο διεθνές μέσο ενημέρωσης, μιλούν φοιτητές και φοιτήτριες, αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφοι.
Πιο αναλυτικά, το δίκτυο Al Jazeera δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για την αστυνομική βία στην Ελλάδα με μαρτυρίες θυμάτων, αυτοπτών μαρτύρων και δημοσιογράφων να συνθέτουν την αφήγηση των γεγονότων, ξεκινώντας από την ογκώδη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη και φθάνοντας έως και τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου.

Στο ρεπορτάζ, αναφορά γίνεται στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ παρατίθενται αρκετές πληροφορίες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και καταγγελίες για απρόκλητη αστυνομική βία.

Η 19χρονη φοιτήτρια της Ισπανικής Φιλολογίας, Ειρήνη Εμινίδου, αφηγείται την επίθεση που δέχθηκε από τα ΜΑΤ, που την οδήγησε στο νοσοκομείο, αφού συνελήφθη μαζί με έναν 20χρονο φίλο της.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά και στην επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού, επίσης στα Εξάρχεια, καθώς και στη σχετική ανακοίνωση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες της 17ης Νοέμβρη το Al Jazeera παραθέτει τη μαρτυρία του δημοσιογράφου Μάνου Φραγκιουδάκη, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αρχισαν ξαφνικά και αναίτια να χτυπάνε τους πάντες με γκλόμπ». «Άκουσα μάλιστα αστυνομικούς που βρίσκονταν πιο πίσω να ρωτάνε ο ένας τον άλλο “γιατί συνέβη τώρα αυτό;”».

Στο εκτενές ρεπορτάζ του δικτύου τονίζεται ότι ήρθε σε επαφή με το αρχηγείο της αστυνομίας, όμως δεν έλαβε καμία απάντηση για τη σωρεία καταγγελιών περί αστυνομικής βίας και καταστολής, παρά μόνο παρέπεμψαν τη δημοσιογράφο του δικτύου σε ένα δελτίο Τύπου, όπου αναφερόταν η σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση των περιστατικών.

Παράλληλα, το Al Jazeera κάνει αναφορά και στα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη στα Εξάρχεια, όπου, μετά την ειρηνική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν βίαια σε πλήθος ανθρώπων.

Τέλος, στο ρεπορτάζ επισημαίνεται η κάλυψη που παρέχει στην αστυνομία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
 

Βέβαια στην Ελλάδα, οι εντάσεις από τότε όχι μόνο δεν έχουν υποχωρήσει, αλλά έχουν επεκταθεί ανησυχητικά, ακόμη και με εισβολές αστυνομικών στα σπίτια πολιτών, βίαιους ηυλοδαρμούς και συλλήψεις! Μόλις διεθνοποιηθεί πια και αυτό, το αφήγημα περί Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής ίσως καταρρεύσει για πάντα…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.