Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Διαζύγιο με Μαρκαριάν, απόλυση Καραγκούνη, προσωρινά με Τσάνα και ψάχνουμε…

Μοιραστείτε το

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ επικύρωσε τίτλους τέλους με τον Σέρχιο Μαρκαριάν και έδεθξε την πόρτα της εξόδου στον Γιώργο Καραγκούνη. Ετσι η Εθνική οδεύει ουσιαστικά ακέφαλη στις αναμετρήσεις με Φινλανδία και Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν άλλαξε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία, την οποία είχε πάρει πριν από έναν μήνα. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε στηρίξει με κάθε τρόπο τον 71χρονο τεχνικό, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη και είχε κάνει και δηλώσεις… παραμονής, αλλά τελικά ο Μαρκαριάν θεώρησε πως δεν μπορεί να συνεχίσει υπ’ αυτές τις συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του πρώην αρχηγού της Εθνικής ομάδας, ο “Κάρα” είχε μείνει δίχως στηρίγματα στην ΕΠΟ και μετά από τη ρήξη με τον Μαρκαριάν, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Παρ’ όλα αυτά, η απομάκρυνσή του μοιάζει πιο προβληματική, αφού σε αντίθεση με τον Μαρκαριάν που δεν εγείρει αξιώσεις, ο Καραγκούνης θα πρέπει να λάβει αποζημίωση για να αποχωρήσει και γι’ αυτό το ΔΣ αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση των δύο πλευρών για σπουδαίο λόγο.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, την ομάδα αναλαμβάνει ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα βρεθεί στον πάγκο στους αγώνες με τους Φινλανδούς και τους Ρουμάνους, όπου υπάρχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στην ΕΠΟ θα συνεχιστεί η αναζήτηση μόνιμου διαδόχου, χωρίς να προσδιορίζεται εάν αυτός θα προλάβει τους τελευταίους αγώνες των προκριματικών ή θα αναλάβει την ομάδα αμέσως μετά, με στόχο την ανασύνταξη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Τέλος, και μετά την πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι από την Λέστερ, η ΕΠΟ αναζητεί τρόπους ώστε να πάρει μέρος της αποζημίωσης που του καταβλήθηκε πίσω.

Αναλυτικά:

“Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Μαρκαριάν και τον κ. Μαρσενάρο κοινή συναινέσει και χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία.

Να καταγγελθεί η σύμβαση του κ. Καραγκούνη για σπουδαίο λόγο.

Να τερματιστεί η συνεργασία με τον βοηθό προπονητή κ. Κωστένογλου, βάσει σχετικής πρόβλεψης της σύμβασής του.

Να ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Τσάνα και να του ανατεθεί η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή, που θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής μέρους της αποζημίωσης του κ. Ρανιέρι, ο οποίος εργάζεται πλέον σε σύλλογο.

Επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας της 1ης και της 2ης κατηγορίας, καθώς επίσης ο ανώτατος αριθμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί ανά κατηγορία:

1η: 26 διαιτητές, 60 βοηθοί διαιτητές, 30 παρατηρητές.

2η: 65 διαιτητές, 130 βοηθοί διαιτητές, 90 παρατηρητές.

3η: 145 διαιτητές, 170 βοηθοί διαιτητές, 130 παρατηρητές.

Αποφασίστηκε η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως εξής: Πρόεδρος ο κ. Ανδρόνικος, μέλη οι κ. Μαζαράκης, Καρδαμάκης, Ζώης.

Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις θέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων ποδοσφαίρου, καθώς και των υπεύθυνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Τα ονόματα των υποψηφίων, που θα εκλεγούν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ στις 28 Αυγούστου, εστάλησαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων με θέματα «Έγκριση μετεγγραφής διαιτητή Εμμανουήλ Σκουλά από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στην ΕΠΣ Σερρών»/»Επικύρωση προσωρινής εγγραφής των σωματείων ΑΣ Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Νίκη Βόλου, ΑΣ Πύρασος Ν. Αγχιάλου από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στη δύναμη της ΕΠΣ Λάρισας»”.

Πηγή: O Φίλαθλος Online

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.