Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία -Συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Μοιραστείτε το

Παρέμβαση στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών του ΝΑΤΟ, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποίησε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, κατά την τοποθέτησή του, έδωσε έμφαση στη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο μεταξύ ΝΑΤΟ και Μόσχας, στο πλαίσιο της διττής προσέγγισης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τη σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα, που θα γίνει στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ν. Δένδιας πρόσθεσε ότι για την επίτευξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, χρειάζεται αποκλιμάκωση και ότι ο διάλογος αυτός, προκειμένου να φέρει απτά αποτελέσματα, θα χρειαστεί χρόνο. Επίσης, επισημαίνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι στον διάλογο αυτό θα πρέπει να τονιστούν εξαρχής οι θέσεις μας, οι οποίες βασίζονται στις κοινές αρχές και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

«Βασική αρχή αποτελεί η καταδίκη οποιασδήποτε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, μια αρχή την οποία οφείλουν να σέβονται οι Νατοϊκοί σύμμαχοι σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς και οι χώρες με εταιρική σχέση με το ΝΑΤΟ και ειδικά η Ουκρανία που ζητά διεθνή αλληλεγγύη», υπογραμμίζεται.

Τέλος, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ο ΟΑΣΕ θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη μείωση της έντασης και στον έλεγχο των εξοπλισμών.

Στο επίκεντρο της έκτακτης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ βρέθηκε η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την Ουκρανία και ενόψει της επικείμενης σύγκλησης Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, σημειώνεται σε ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter.

Συνάντηση Δένδια με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο Πεντάγωνο
Μετά την έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Νίκος Δένδιας μετέβη στο Πεντάγωνο, όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος, ενώ ο ΑΓΕΕΘΑ μου δώρισε ξιφολόγχη αραβίδας Gras του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.