Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δεν βλέπει αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. ο Ρέγκλινγκ

Μοιραστείτε το

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, δεν πιστεύει πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Bρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδικασίας, πολλά μπορούν να συμβούν», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

«Tο βρετανικό δημοψήφισμα καθορίστηκε ιδιαίτερα από τα συναισθήματα, δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της αποχώρησης. Γι αυτό πρέπει να περιμένουμε εάν πράγματι θα έρθει η έξοδος», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πάντως, εάν η Βρετανία παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναμένει την παγίωση μιας Ευρώπης των δύο ταχυτήτων και στα νομίσματα. «Η Βρετανία μαζί με τη Δανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες θα βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο. Η Ευρωζώνη θα αποτελείται από χώρες ισχυρά ενσωματωμένες», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί επίσης ότι σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για ταχεία διεύρυνση της ευρωζώνης δεν είναι ρεαλιστικό.

«Αυτή τη στιγμή καμιά χώρα που δεν βρίσκεται στην ευρωζώνη δεν εκπληρώνει όλα τα κριτήρια ένταξης», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένει μεν ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσχωρήσουν στο ευρώ εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ε.Ε., αλλά ο ρυθμός θα είναι διαφορετικός από χώρα σε χώρα, διότι υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα και προτεραιότητες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.