Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε καταφύγιο του Β` Παγκοσμίου Πολέμου

Μοιραστείτε το

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί, οι 11 από τους οποίους σοβαρά, από πυρκαγιά μετά την οποία προκλήθηκε έκρηξη σε ένα καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Αμβούργο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε ένα ξυλουργείο που στεγάζεται σε αυτό το παλιό καταφύγιο, το οποίο δεν βρίσκεται κάτω από τη γη, σε μια κατοικημένη συνοικία του Αμβούργου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που αποσκοπούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, προκλήθηκε μια έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που τινάχτηκαν στον αέρα κάποια ποδήλατα που βρισκόντουσαν εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα σωστικά συνεργεία αγνοούν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο καταφύγιο αυτό, στο οποίο βρίσκονται αποθηκευμένοι περίπου 100 τόνοι αιθέριων ελαίων.

Μεταξύ των 11 ανθρώπων που τραυματίστηκαν σοβαρά, βρίσκονται 8 πυροσβέστες, ενώ από τους υπόλοιπους τραυματίες, οι 15 παρουσίασαν προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού και άλλος ένας πυροσβέστης έπαθε συγκοπή.

Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τους κατοίκους της γύρω περιοχής και 60 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Το καταφύγιο αυτό δεν είναι υπόγειο και έχει την εικόνα ενός “τετραγώνου” από μπετόν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.