Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δείτε το εντυπωσιακό σκάφος που περιπολεί στο Αιγαίο (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Ένα εντυπωσιακό σκάφος της φινλανδικής συνοριοφυλακής συμμετέχει στις κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις φύλαξης συνόρων, που συντονίζονται από την ευρωπαϊκή συνοριακή αρχή Frontex.

Η φινλανδική συνοριοφυλακή έχει αυξήσει την συμμετοχή της στις κοινές αυτές επιχειρήσεις στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βρίσκονται υπό την μεγαλύτερη πίεση των μεταναστευτικών ροών.

Το πλοίο περιπολίας της φινλανδικής συνοριοφυλακής που ονομάζεται «Θαλάσσια Αρκούδα» (Merikarhu) και έχει μήκος 58 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα, ξεκίνησε την επιχειρησιακή του δραστηριότητα στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου, υπό τον συντονισμό της Frontex.

Το σκάφος αυτό θα κάνει περιπολίες στο Αιγαίο μέχρι τις 10 Απριλίου.

Εκτός από τις περιπολίες η επιχείρηση συμπεριλαμβάνει την καταγραφή και συνεντεύξεις των μεταναστών, έρευνα και σύλληψη των διακινητών της λαθραίας εισόδου και διάσωση των ατόμων που έχουν πέσει στην θάλασσα.

Η «Θαλάσσια Αρκούδα» απασχολεί δύο πληρώματα των 20 συνοριοφυλάκων, ανάμεσά στους οποίους υπάρχουν άτομα με ειδική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και στην διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων.

Η φινλανδική συνοριοφυλακή συμμετέχει με τον δικό της εξοπλισμό σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Frontex από το 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2015 ένα μικρότερο σκάφος περιπολίας των φινλανδικών αρχών συμμετέχει επίσης στις επιχειρήσεις της Frontex στο Αιγαίο με λιμένα βάσης την Κω.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.