Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΗ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια

Μοιραστείτε το

Δεν θα προχωρήσει σε αύξηση τιμολογίων της διαβεβαιώνει η ΔΕΗ με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα μετά από την ψήφιση του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μεταφέρει στους προμηθευτές, ένα μέρος του κόστους που προκύπτει από τη χρηματοδότηση της πράσινης ενέργειας.

Σχετικά με το ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ), η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι η τιμή του διαμορφώνεται από την Πολιτεία, και προσθέτει πως «σε ό,τι αφορά το ύψος της αποζημίωσης των παραγωγών ΑΠΕ σε συνάρτηση με την – συνεπεία της ενέργειας των ΑΠΕ – μείωση της οριακής τιμής του συστήματος, τα μεγέθη που αναφέρονται (π.χ. 6 ευρώ/ MWH) είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμα με βάση τους υπολογισμούς της ΔΕΗ.

Θεωρείται αυτονόητο ότι το τελικό μέγεθος που θα προκύψει με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα είναι προϊόν αντικειμενικής μελέτης και διαβούλευσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών».

Η ΔΕΗ επαναφέρει το πάγιο αίτημά της για απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ στους δικαιούχους, μόνον αφού το εισπράξει – και επικαλείται ως παράδειγμα το διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.

«Είναι ακατανόητο η ΔΕΗ να κάνει 36 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η είσπραξη του ΕΤΜΕΑΡ, και να υποχρεούται να το καταβάλλει στους παραγωγούς ΑΠΕ εφάπαξ και προκαταβολικά. Είναι απολύτως απαραίτητο, τις όποιες δυσκολίες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας συνολικά, να μην τις επωμίζεται μόνον η ΔΕΗ», τονίζει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην ανακοίνωσή της.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.