Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δάσκαλος μοιράζει με το ποδήλατό του βιβλία σε παιδιά (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Παρά το γεγονός πως η μόρφωση και ο αναλφαβητισμός χτυπάει “κόκκινο” στο Αφγανιστάν, ένας δάσκαλος κάνει ο,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει τα βιβλία πιο κοντά στα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαμπέρ Χοσεϊνί από το Μπαμιγιάν παίρνει το ποδήλατό του, φορτώνει στο καλάθι του βιβλία και κάθε Σαββατοκύριακο φτάνει στα μικρά χωριά για να μοιράσει τους μικρούς θησαυρούς στους διψασμένους για γνώση λιλιπούτειους αναγνώστες.

asdfasdf

Ο δάσκαλος με το ποδήλατο αποτελεί ίσως τη μοναδική ελπίδα για τα παιδιά, καθώς οι συνθήκες ζωής τους στις απομακρυσμένες περιοχές του Αφγανιστάν δεν τους επιτρέπουν να έχουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες.

Όταν, λοιπόν, βλέπουν από μακριά τον δάσκαλο με τις… ρόδες δε μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους.

«Αυτά τα βιβλία έχουν πολύ ενδιαφέρον. Τα δανείζομαι από την βιβλιοθήκη», λέει η μικρή Χαμχάζ χαρούμενη που κρατάει το γεμάτο πολύχρωμες εικόνες βιβλίο της.

«Όταν τους μοιράζω τα βιβλία, βλέπω τον ενθουσιασμό και τη χαρά στα μάτια τους. Είναι η χαρά που νιώθουν επειδή μπορούν να μάθουν. Με εμπνέουν», προσθέτει από την άλλη ο Χοσεϊνί, ο οποίος έχει καταφέρει να αυξήσει τη συλλογή του από 200 βιβλία στα 3.500 χάρη στις δωρεές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.