Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δ. Κουτσούμπας: Καταδίκη της Χ.Α. χωρίς να επαναπαυόμαστε

Μοιραστείτε το

Σχολιάζοντας την δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι «είναι καλό που φθάνουμε στο τέλος αυτής της δίκης, πρέπει να καταδικαστεί η ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, αποδεδειγμένα πλέον και στη συνείδηση του λαού, αλλά… και στο δικαστήριο αποδεικνύεται αυτό» τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή η εξέλιξη δε «σημαίνει ότι πρέπει ως λαός, ως κοινωνία, να επαναπαυόμαστε γύρω από τέτοια φαινόμενα, ρατσιστικά, φασιστικά, πολύ περισσότερο ναζιστικά, που οδηγούν από την ίδια την ιδεολογία και πρακτική τους σε εγκλήματα, όπως αυτό που θρηνήσαμε με τον Παύλο Φύσσα, με μετανάστες και την εγκληματική επίθεση που έγινε σε συνδικαλιστές, στελέχη του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος».

Καλούμενος να απαντήσει σχετικά με τις αντιδράσεις σε περιοχές όπου μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες, επεσήμανε ότι η βάση των αντιδράσεων «πάλι βρίσκεται στο πώς λειτουργεί το σύστημα και πού οδήγησε την κατάσταση» και αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, είπε ότι το hot spot εκεί βρίσκεται σε «απαράδεκτη κατάσταση, με τεράστιες ελλείψεις, που αγγίζει τα όρια, όχι του απαράδεκτου – αλλά μιλάμε για έγκλημα».

«Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα hot spot στα νησιά, να μεταφερθούν με γρήγορες διαδικασίες σε ανοιχτά κέντρα ελέγχου και καταγραφής και με τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, να γίνεται γρήγορα η διαδικασία είτε απόδοσης ασύλου, είτε μετάβασης στους τόπους προορισμού τους» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Σχετικά με την κατανομή προσφύγων και μεταναστών ανά περιοχή, υποστήριξε ότι «πρέπει να παίρνονται υπόψη τόσο οι ανάγκες των προσφύγων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο και οι ανάγκες των κατοίκων και των περιοχών».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «ιδιαίτερα για τα παιδιά, πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη φροντίδα», επισημαίνοντας ότι «δεν ξέρουμε πού βρίσκονται 1.200 ασυνόδευτα παιδιά και το μυαλό μας πάει σε πάρα πολλά πράγματα».

Σχετικά με τις περιοχές0υποδοχείς των προσφύγων, σημείωσε ότι «κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αντιδράσεις, θα μπορούσε η τοπική κοινωνία και οι φορείς να εκφράσουν πιθανόν μια γνώμη, όμως θα έπρεπε να είναι ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας και των αρμοδίων να επιλέξουν με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Εφόσον υπάρχει απόφαση, δεν χρειάζονται οι αντιδράσεις».

Ακόμη, απαντώντας για την τοποθέτηση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη, απάντησε πως «είπε κάτι αυτονόητο. Δεν μπορείς να δεχθείς ότι θα πας και θα προκαλέσεις με αυτόν τον αισχρό τρόπο ανθρώπους ξεριζωμένους, πεινασμένους και ταλαιπωρημένους».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.