Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Copy of Σοκ: Το μαρτύριο μίας φυλακισμένης από τους τζιχαντιστές και ο σεξουαλικός πόλεμος (Φωτογραφίες)

Μοιραστείτε το

«Αφήστε να βομβαρδίσουν τη φυλακή μου, ο θάνατος είναι καλύτερος»

«Αν με δουν ότι τηλεφωνώ σε κάποιον θα με σκοτώσουν σίγουρα, ίσως να μας θανατώσουν όλους», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή η 17χρονη Nisreen που, σύμφωνα με την Daily Mail, κατάφερε να σπάσει τον κλοιό και να τηλεφωνήσει στους δικούς της ανθρώπους προκειμένου να περιγράψει το μαρτύριο που περνάει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η ανήλικη κοπέλα είναι μία από τους συνολικά 96 άμαχους Γιαζίντι που απήχθησαν από τους εξτρεμιστές έπειτα από έφοδο στο χωριό τους. «Γνωρίζω τον ακριβή αριθμό γιατί τους άκουσα να το λένε. Είμαστε σίγουροι ότι μας έχουν πουλήσει. Δεν φοβόμαστε για τις ζωές μας αλλά για την αξιοπρέπειά μας ως γυναίκες», ανέφερε η γενναία 17χρονη.

Δεκάδες «τυχεροί» που ξέφυγαν από το μαχαίρι των τζιχαντιστών έχουν μιλήσει σε τηλεοπτικά δίκτυα για την τραγική εμπειρία τους αλλά, μέχρι πρότινος, κανείς μέσα από το στρατόπεδο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μέσα από το αυτοανακηρυχθέν Χαλιφάτο.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, συγκλονίζει η μαρτυρία του συζύγου μίας εγκύου η οποία κρατείται φυλακισμένη από τους τζιχαντιστές. Ο άνδρας κατάφερε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του η οποία του μετέφερε το εξής: «Αφήστε τα αεροσκάφη να μας βομβαρδίσουν και να μας γλιτώσουν από αυτή την κατάσταση σκοτώνοντάς μας. Ο θάνατος είναι καλύτερος».


Οι κρατούμενοι που κατάφεραν να επικοινωνήσουν με αγαπημένα τους πρόσωπα περιγράφουν την τραγική κατάσταση που βιώνουν στα χέρια των εξτρεμιστών. Η μοίρα που περιμένει τις γυναίκες είναι πραγματικά τρομερή. Είτε θα πουληθούν σε σκλαβοπάζαρα είτε, εάν είναι πιο τυχερές, θα παντρευτούν κάποιον από τους μαχητές του ΙΚ.

Πώς γίνεται ο διαχωρισμός; Ένας γιατρός «ελέγχει» τις γυναίκες ώστε να εξακριβωθεί εάν έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή. Σε περίπτωση που οι γυναίκες έχουν ολοκληρωμένη ερωτική ζωή θεωρούνται «μολυσμένες» για τους μαχητές του ΙΚ.  Στη συνέχεια, οι στρατιώτες επιλέγουν ποιες γυναίκες επιθυμούν, κάποιες άλλες στέλνονται «δώρα» ενώ ορισμένες καταλήγουν σε σκλαβοπάζαρα για να πουληθούν.

Ο Ian Birrell, σημειώνει πως οι μαχητές του ΙΚ δίνουν τέσσερις ευκαιρίες στους κρατούμενους προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν και να ασπαστούν το Ισλάμ. Οι δύο πρώτες προτάσεις γίνονται με ευγενικό τρόπο και στην τρίτη προσπάθεια χτυπούν τους αμάχους με δερμάτινες ζώνες. Εάν η απάντηση στην τέταρτη ερώτηση είναι αρνητική τότε τους επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών. Όπως αναφέρει ο Birrell, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από αξιωματούχο του Ισλαμικού Κράτους.

Τζιχαντιστής αξιωματούχος έδωσε συνέντευξη στον Ian Birrell μέσω της οποίας εξήγησε πως οι σουνίτες ισλαμιστές έχουν πρόβλημα με τους Γιαζίντι, όχι τόσο με τους Χριστιανούς. Όπως είπε, οι Χριστιανοί μπορούν να εξαγοράσουν την ελευθερία τους αλλά η «γενναιοδωρία» τους τελειώνει εκεί αφού η μοναδική επιλογή που έχουν τα μέλη της μειονότητας είναι: Ισλάμ ή θάνατος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.