Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Copy of Σήμα Βαρώτσου για πιθανό ισχυρό σεισμό στην Κεντρική Ελλάδα – Ποιες περιοχές αφορά (Χάρτης)

Μοιραστείτε το

Εξόχως ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας της ομάδας ΒΑΝ του καθηγητή Φυσικής, Παναγιώτη Βαρώτσου, και των συνεργατών του.

Ειδικότερα, ανακαλύφθηκαν και καταγράφηκαν προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα και ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες που κάνουν τους ειδικούς να μιλούν ανοικτά για το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τον Κορινθιακό, τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας και της Στερεάς Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το apokalypseis.com, η συγκεκριμένη καταγραφή δημοσιεύτηκε μάλιστα στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων του Πανεπιστημίου Cornell , τακτική που ακολουθεί η ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου τα τελευταία χρόνια.

«Οι ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες καταγράφηκαν στις 24 Δεκεμβρίου 2014 από τον σταθμό έρευνας που έχει εγκαταστήσει η ομάδα ΒΑΝ στον σταθμό της Κερατέας . Παρακολουθούμε την ευρύτερη περιοχή με προσοχή καθώς η ομάδα ΒΑΝ μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί σε όλες σχεδόν τις αναφορές της . Η περιοχή που αναφέρεται στην νέα καταγραφή είναι μεγάλη και μέσα σε αυτή υπάρχουν σήμερα πολλά σημεία που παρουσιάζουν σημαντική σεισμικότητα. Συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν συμβεί κάτι που θα εκδηλωθεί. Οι αναφορές της ομάδας ΒΑΝ όταν αυτές δημοσιεύονται βασίζονται σε σοβαρά δεδομένα και αφορούν το ενδεχόμενο σεισμού με μέγεθος περίπου τα 6 Ρίχτερ . Το έργο που κάνει ο κ. Βαρώτσος και οι συνεργάτες του είναι πολύ σημαντικό και αναγνωρισμένο από την διεθνή επιστημονική κοινότητα.» – δήλωσε μεταξύ άλλων στο www.apokalypseis.com ο σεισμολόγος – ερευνητής Μάκης Χουλιάρας.

Στο μικροσκόπιο της ομάδας ΒΑΝ και των σειμολόγων η συγκεκριμένη περιοχή που περικλείεται στο κόκκινο τετράγωνο

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.