Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Copy of Μοντέλο Υπουργός Εξωτερικών ζητά από τον Πούτιν να εισβάλει και… στη δική της χώρα!

Μοιραστείτε το

Στρατηγικής σημασίας για τον Πούτιν η προσάρτηση του κρατιδίου αφού κάνει «ματ» στην Ουκρανία αποκόβοντάς την από την υπόλοιπη Ευρώπη

Πρωτοφανής μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση της πανέμορφης Υπουργού Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας, που καλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει ειρηνικά στη χώρα της προκειμένου να την προσαρτήσει στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η 36χρονη καλλονή και πρώην μοντέλο είναι Υπουργός Εξωτερικών σε μία στενή λωρίδα γης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Μολδαβία που καλείται από το 1990, όταν και ανεξαρτητοποιήθηκε, Υπερδνειστερία και τα αισθήματα των κατοίκων ήταν πάντα φιλορωσικά.

Ωστόσο, η έκκληση της απείρου κάλλους πολιτικού προκάλεσε αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη αφού δείχνει μία διάθεση που υπάρχει στην περιοχή για το σχηματισμό της «μεγάλης Ρωσίας».

Πάντως, η περιοχή της Υπερδνειστερίας δεν αποτελεί ανεξάρτητο κράτος αφού αποτελεί κομμάτι της Μολδαβίας. Όμως, η κάτοικοι ήταν και είναι φίλα προσκείμενοι στη «μαμά Ρωσία» και επιθυμούν την προσάρτησή της με τη Μόσχα.

Σε αυτή την διαμαρτυρόμενη στενή λωρίδα γης, το 32% είναι Μολδαβοί, το 30% Ρώσοι, το 29% Ουκρανοί και περίπου 3-4% Βούλγαροι.

Αν πράγματι ολοκληρωθεί η προσάρτηση της Υπερδνειστερίας στη Ρωσία τότε η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει ένα σοβαρότατο πρόβλημα και ο Πούτιν θα έχει πετύχει μία τεράστια στρατηγική νίκη απέναντι στη Δύση, αφού θα αποκόψει τελείως το Κίεβο από τη Δύση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.