Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

CNN: Απέλυσε τον Κρις Κουόμο γιατί κάλυπτε τον αδελφό του

Μοιραστείτε το

To CNN απάλλαξε χθες, Τρίτη (30/11), από τα καθήκοντά του, τον κορυφαίο παρουσιαστή του Κρις Κουόμο για το ρόλο του στην υπεράσπιση του αδερφού του, πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, αναφορικά με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αναφερόμενο δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αναστολή εργασίας του Κουόμο έγινε μετά τη δημοσιοποίηση νέων δικαστικών εγγράφων τη Δευτέρα (29/11).

«Τα έγγραφα αυτά δείχνουν προς την κατεύθυνση ενός μεγαλύτερου επιπέδου εμπλοκής στις προσπάθειες του αδερφού του, σε σχέση με όσα γνωρίζαμε προηγούμενα. Ως συνέπεια, έχουμε αναστείλει την εργασία του Κρις επ’ αόριστον, μέχρι να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», ανακοίνωσε το CNN.

Ο Άντριου Κουόμο οδηγήθηκε στην παραίτηση από τη θέση του κυβερνήτη τον Αύγουστο, μετά από πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι διέπραξε κάτι παράνομο.

Ο Κρις Κουόμο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με την αναστολή της εργασίας του στο CNN.

Ο Κουόμο, που παρουσιάζει την πιο δημοφιλή δημοσιογραφική εκπομπή του CNN, είχε παραδεχτεί τον Μάιο, ότι παραβίασε μερικούς από τους κανόνες του αναφερόμενου τηλεοπτικού δικτύου σχετικά με την παροχή συμβουλών στον αδελφό του γύρω από το χειρισμό της υπόθεσης των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση.

Το CNN ανακοίνωσε χθες, Τρίτη (30/11), ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που η υπόθεση αυτή βρίσκονταν στην επικαιρότητα «(το τηλεοπτικό δίκτυο) κατανόησε τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονταν ο παρουσιαστής και την ανάγκη του να βάλει πρώτα την οικογένειά του και να έχει σε δεύτερη μοίρα την εργασία του». Ωστόσο τόνισε ότι τα νέα έγγραφα «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα».

Τα έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν από την Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς και δείχνουν μηνύματα κινητού τηλεφώνου και άλλα, στα οποία ο Κουόμο φαίνεται να χρησιμοποιούσε τις δικές του πηγές στα ΜΜΕ για ανακαλύψει πληροφορίες για την υπόθεση, αλλά και για τις γυναίκες που είχαν εμπλοκή σε αυτή.

Ποινική υπόθεση κατά του Άντριου Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση άνοιξε στις 29 Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.